1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Beyoğlu Model Olacak

bursa büyükşehir belediyesi, büyükşehir belediyesi, bursa belediyesi, bursa kentsel dönüşüm, bursa kentsel dönüşüm projesi, kentsel dönüşüm projesi, kentsel dönüşüm, yıpranan kent dokuları, kent dokuları, kentsel dönüşüm projeleri, çelik döküm, ,  istanbul beyoğlu belediyesi,istanbul beyoğlu belediyesi kentsel dönüşüm,istanbul beyoğlu belediyesi kentsel dönüşüm projesi, beyoğlu kentsel dönüşüm, beyoğlu kentsel dönüşüm projesi, Beyoğlu Model Olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıpranan kent dokularının yenilenmesi için hazırladığı kentsel dönüşüm projeleri için Türkiye genelindeki benzer projeleri mercek altına aldı.

İstanbul Beyoğlu Belediyesi’ne giden 9 kişilik heyet, Tarlabaşı ve Kasımpaşa kentsel yenileme projeleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Daire Başkanı Nalan Fidan başkanlığındaki Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi temsilcilerinden oluşan 9 kişilik heyet, kentsel dönüşüm projelerini incelemek üzere İstanbul Beyoğlu Belediyesi’ni ziyaret etti. Beyoğlu Belediyesi Başkanvekili Arif Köklü, kentsel çöküntünün en yoğun olduğu Tarlabaşı ve Kasımpaşa’da hayata geçirilecek olan kentsel yenileme projeleri hakkında bilgi verdi.

19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyılın ilk yıllarından kalma mimarlık ve kent tarihi açısından eserlerin bulunduğu Tarlabaşı’nda gerçekleştirilecek yenileme projesi, Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerine ışık tutması açısından önem taşırken, bu projenin stratejik planlama aşaması ve uygulama süreci de gözden geçirildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bedava Toplu Taşıma Bir Haktır

Bedava Toplu Taşıma Bir Haktır Stockholm’daki toplu taşıma ücretlerine yapılan zamlara karşı kamuoyu oluşturmak için 2001’de kurulan Planka.nu isimli kampanya yıllar geçtikçe hızla büyüdü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir