1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

BREEAM’in Zirvesindeki Ofis Binası: ‘7 More London Riverside’

BREEAM'in Zirvesindeki Ofis Binası: '7 More London Riverside'

Londra’nın Southbank semtinde inşa edilmekte olan ‘7 More London Riverside’ adlı ofis binası, tamamlandığında, üst düzey (outstanding) BREEAM derecesine sahip üç yapıdan biri olacak. ‘7 More London Riverside’, aynı zamanda, İngiltere’de, ofis tipolojisinde bu dereceyi alacak ilk yapı.

BREEAM (BRE Çevresel Değerlendirme Yöntemi / BRE Environmental Assessment method) derecelendirmesi; sürdürülebilir yapı tasarımında en iyi uygulamayı belirleyen çevresel bir standart ve İngiltere’de binaların çevresel performansını tanımlamak için kullanılıyor.

Foster + Partners imzası ve sürdürülebilir kimliğin yarattığı övünç
‘More London Development Ltd’ şirketi, sürdürülebilir kimlik belgeli son ana binası ile büyük gurur duyuyor. Foster + Partners tarafından tasarlanan ve toplam alanı 60 bin 884 metrekareyi bulan 10 katlı ofis binası; karbon tasarrufu önlemlerini, yenilenebilir enerji koşullarını ve verimli Bina Hizmetleri sistemini bünyesinde topluyor. Bu kapsamda binada; güneş kırıcılar, sıcak su üreten güneş panelleri, yeşil çatılar, ısı geri kazanım sistemleri ve tam otomatik Bina İşletme Sistemleri ile ölçüm imkânlarına yer veriliyor.

Üst düzey BREEAM’i kazanmada ne etkili oldu?
Üst düzey derecelendirmeyi elde etmedeki anahtar tasarım öğesi olarak, daha az karbon salımı sağlayan, üçüncü nesil “Biodizelle ateşlenen Kombine Soğutma, Isıtma ve Enerji Sistemi” [Bio-Diesel fired Combined Cooling Heating & Power (CCHP) Trigeneration system] gösteriliyor. Yeni tasarlanan sistem sayesinde, 2006 bina yönetmeliğinde belirtilenden yüzde 74 daha az karbondioksit salımı elde ediliyor.

Proje geliştiricileri de karbon ayakizini düşürmede rol aldı

Grontmij | Roger Preston & Partners, projenin tüm mühendislik işlerini üstlendi. Kiralayıcı PricewaterhouseCoopers (PwC) ise, BDP tasarım ofisiyle birlikte, karbon ayakizi hedefini düşürmeye odaklandı. İki kurumun bu etik değere sahip çıkarak onu sonuca ulaştırmadaki en büyük yardımcıları, ‘7 More London Riverside’ın sürdürülebilir temelli kimliği oldu.

BREEAM'in Zirvesindeki Ofis Binası: '7 More London Riverside'

Proje, A sınıfı enerji performansı sertifikasına da sahip
Grontmij | Roger Preston & Partners’ın Yöneticisi Matthew Thurston, “7 More London Riverside projesinin başarısından çok memnunum. Bu derece sayesinde, geliştircilerin ve tasarımcıların, binalardaki çevresel kimliğin önemini daha çok vurgulayacaklarını tahmin ediyorum. Projenin başarıya ulaşması BDP, Foster + Partners, MACE, müşterimiz More London Development Ltd ve kiralayıcıları PwC’nin ortak çabanın eseridir. 7 More London’ın, ayrıca ‘A sınıfı enerji performansı sertifikası’ ile ödüllendirilmiş olması da, projenin sürdürülebilir kimliğinin başka bir ispatı.”

Haber, www.grontmij.com internet sitesinden derlenmiştir.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Evlere Çevre Dostu Enerjik Çatılar

Yenilenebilir enerji teknolojileri kullanarak ekonomik, çevre dostu ve etkin çözümler sunan Permak Enerji Sistemleri ile kendi elektriğinizi kendiniz üretin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir