1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Buluş Dedenin İlginç Villası

BALIKESİR (İHA) – Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki emekli İhsan Kupusuzoğlu, 40 yıllık el emekleri ve pratik zekası sayesinde villasının bahçesini herkesin imrenerek baktığı cennetten bir köşeye dönüştürdü.

Buluş dedenin ilginç villası

Aslen Ankaralı olan ve eşiyle birlikte Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesi Badavut mevkiinde eşi Zişan Kapusuzoğlu(70) ile birlikte yaşayan İhsan Kapusuzoğlu, 40 yıldır yaşadığı tripleks villasını adeta cennetten bir köşe haline getirdi. Bağ-Kur emeklisi, 3 çocuk ve 6 torun sahibi olan İhsan Kapusuzoğlu, villasının mimarisini kendisi tasarladı ve yaklaşık bir yıl içinde kendi elleriyle inşa etti. Aradan geçen yaklaşık 40 yıllık zaman zarfında villasının bahçesini, 7 kafes içinde 74 kümes hayvanı beslenen bir hayvanat bahçesine, tropikal bitki ve ağaçların yetiştiği botanik bahçeye, kulelerin yükseldiği ve kamelyalarına teleferik sistemiyle çay servisi yapılabilen bir mesire alanına dönüştürdü.

Yıllar geçtikçe mimari tasarım alanında kendisini uzmanlaştıran ve el becerilerini uygulamaya döken Kapusuzoğlu, deniz kenarında bulunan villasındaki bahçenin sağ tarafına, içlerinde tavus kuşlarından, sülünlere, İsveç tavuklarından ada tavşanlarına kadar tam 74 farklı hayvan barınan lüks standartlara sahip bir hayvanat bahçesi yaptı. Bahçenin köşesine gerçek bir Yörük çadırı da yapan Kapusuzoğlu, bunlarda da yetinmeyerek bahçesine, 50 santimlik su gider borularını kullanarak yaklaşık 10 metre

uzunluğunda ve 6 kişiyi taşıyabilen kule biçiminde bir kamelya yaptı. Aylar süren yoğun bir çalışma neticesinde tamamen kendi el emeğiyle yaptığı kule kamelyası ile villası arasında bir de teleferik sistemi kuran Kapusuzoğlu, böylece evinde yapılan çay ve sıcak meşrubatları soğumadan kamelyasına ulaştırıyor.

BAHÇESİNE IŞIKLI BİR ŞELALE BİLE YAPTI
Villasının balkon çatısını kaplayan eski eternetleri kullanan ve yakınları tarafından ‘Buluş dede’ olarak bilinen İhsan Kapusuzoğlu, villasının bahçesine ışıklı bir yapay şelale yaptı. Buluş dede, eşi Zişan Kapusuzoğlu ile birlikte zaman zaman şelale önündeki kamelyada yemek yediklerini ve huzur bulduklarını söyledi. Tarihi eser ve çeşitli ülkelerden getirdiği eşyalarla donattığı villasını çok sevdiğini söyleyen Buluş dede, villasındaki bahçenin sol tarafını da botanik bir bahçeye dönüştürdü.

Muz ağaçlarından, dünyada eşine zor rastlanan kaktüs çiçeklerine, çeşitli çam ağaçlarından palmiye ağaçlarına kadar çeşit çeşit tropikal bitkinin barındığı bahçesinin sol kısmında gündüz saatleri oyalandığını söyleyen İhsan Kapusuzoğlu, projesini çizdiği 2 adet bungalov evi de bahçesine yapmayı başardı.

Farklı gıda ürünlerini pişirmek için yaptığı 3 ayrı taş fırın ile eşinin işlerini de kolaylaştıran Buluş dede, villasının giriş kısmında yaptığı bir başka kule kamelya ile de komşularını imrendiriyor.

AT ARABASI ÜZERİNE KAMELYA İNŞAA ETTİ
Eski dönemlerde sütçü arabası olarak da bilinen iki tekerlekli at arabasını saltanat arabasına dönüştürerek yaklaşık 8 metre yüksekliğe koyan Buluş dede, çiçeklerle donattığı bu kamelyasında deniz manzarasını seyrederek öğlen yemeklerini yiyor.

Farklı ülkelerden getirdiği dondurulmuş hayvanlar, tarihi gramofonlar, çeşitli tarihi hediyelik eşyalar ile donattığı odaya ‘Stres Odası’ adını veren Buluş dede, odanın ortasına da kendi icadı olan küçük bir süs havuzunu monte etti. Sıkıldıkları zaman stres odasına giderek, bir süre su sesi dinledikten sonra gramofon ile eski taş plaklardan çalan şarkıları dinleyerek rahatladıklarını söyleyen Kapusuzoğlu çifti, evlerini çok sevdiklerini belirtti.

Zişan Kapusuzoğlu, eşinin yıllardır evde güzellik saçan ve kolaylık sağlayan birçok buluş yaptığını söyleyerek, “Eşimi ve yaptığı bu güzellikleri çok seviyorum. Yaptığı işlerinde bana da akıl danışır ve fikrimi alır. Ben de elimden geldiğinde ona yardımcı olurum” dedi.

İhsan Kapusuzoğlu ise, çalışmayı çok sevdiğini dile getirerek, “Benim mesleğim tornacılıktır. Ama tasarım ve mimarlık konusunda da uzmanlaşmış haldeyim. Çalışmayı ve bir şeyler üretmeyi çok seviyorum. Villamın bahçesinde gördüğünüz her şeyi severek kullanıyoruz. Kendi ellerimle yaptığım 2 bungalov evde de yaz aylarında çocuklarım ve torunlarım kalarak tatil yapıyor” diye konuştu.

Buluş dedenin yaptığı bir başka icat ise, akıllara durgunluk getiriyor. Sac tabakalar kullanarak bir otomobil biçiminde tasarladığı otoparkına makaralı bir kaldıraç ekleyen Buluş dede, bu icadı ile tasarımcılara yeni projeler sunuyor.

İŞTE BULUŞ DEDENİN İLGİNÇ VİLLASI (FOTO GALERİ)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Fiyapı Yatırımlarına Devam Ediyor: Garip Ada’yı Satın Aldı

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından FİYAPI, Türkiye'nin tek imarlı adası Garip Ada'yı 32 milyon dolara alarak turizme girdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir