1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Burdur’da Yeni TOKİ Evleri İnşa Edilecek

Kentsel dönüşüm projesi hazırlıklarını sürdüren Burdur Belediyesi, 1971 yılında Bozkurt Mahallesi’nde yaptırılan deprem evlerinin yerine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle yeni konutlar inşa etmeyi planlıyor. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, deprem evleri bölgesinin tamamını kentsel dönüşüm alanına dâhil etmek istediklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Sebahattin Akkaya, deprem evleri bölgesindeki Maliye Hazinesi’ne ait 20 dönümlük arazide bulunan memur evlerinde konut yapımı için TOKİ ile temas halinde olduklarını ve bir etüt çalışması yapıldığını ifade etti.

Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ve TOKİ ile temaslara başladıklarını bildiren Akkaya, “Bir protokol imzaladık ve etüt ihalesi yaptık. Amacımız deprem evleri bölgesinin tamamını kentsel dönüşüm alanı yapmak. O bölge kentsel dönüşüm alanı olarak Belediye Meclisi’nden geçti. Memur evleri dışında kalan Deprem Evlerindeki mülk sahipleri kendi rızaları ile tamam derlerse tamamına uygulamak istiyoruz. Ancak mülk ve tapuları kendilerine ait olanlarında bu işe razı olması gerekiyor.” diye konuştu.

Deprem evleri bölgesinde yeni bir şehir ortaya çıkarmak istediklerini vurgulayan Akkaya, şunları söyledi: “Memur Evleri kısmında bu işe en yakın zamanda başlayacağız. Burdur’un imajı açısından, girişte modern bir otogar, yanında toplu konutlar çok güzel bir görüntü oluşturacaktır. Oradaki mülk sahiplerinin bunu iyi değerlendirmesini istiyorum. Oradaki evlerin değeri belirlendi. Yapılacak evlerin değeri belli olacak. Belki başa baş olabilir. Belki de 10-15 seneye yayılacak çok cüzi bir fark olur.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ, Çalışmalarını İlçelere Kaydırıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir