1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Büyük Depremin Habercisi Mi?

B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve DepremAraştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nin verilerine göre, Adana’nın Ceyhan ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında 2.4 büyüklüğünde küçük çaplı bir deprem meydana geldi.

Bugün ise Adana’nın Kozan ilçesinde saat 05.35’te 2.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Geçen aylarda da Adana, Mersin ve Osmaniye bölgesinde küçük çaplı depremler yoğunluk kazanmış, Jeoloji Mühendisleri Odası yetkilileri tedbirli olmaları konusunda uyarmıştı.

CİHAN

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

123 Bin Bina 10 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor

1999 yılında meydana gelen iki büyük depremde binlerce kişi hayatını kaybederken 376 bin konut ve işyeri hasar gördü. Afet Kanunu’na göre yıkılması gereken binalardan 123 bini hâlâ ayakta. Boya ve sıvalarlaçatlakları kapatılan ‘beton tabutlar’da çok sayıda kişi ikamet ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir