1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Edirne’nin ‘Yeşil’i oluyor

breeam sertifikası, breeam sertifikası nedir, cofra gayrimenkul, cofra holding, dooyeweert, erzurum alışveriş merkezi, erzurum avm, gayrimenkul geliştirme, gayrimenkul yatırım, gayrimenkul yatırım ve geliştirme, hollanda kökenli firma, mimar broadway malyan, perkende gayrimenkulu, redevco, redevco erzurum, redevco istanbul, redevco manisa, redevco perakende, redevco türkiye, redevko edirne, yeşil bina

EDİRNE – Hollanda kökenli gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, Redevco’nun perakende alanında 150 yıllık ticari tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Kendilerini ”150 yaşında genç bir firma” olarak tanımladıklarını ifade eden Dooyeweert, şunları kaydetti:

”Redevco, temelleri 150 yıl öncesine dayanan ve günümüzün en bilinen uluslararası tekstil zincirlerinden biri olan C&A’in de bünyesinde bulunduğu Cofra Holding’in gayrimenkul kanadını oluşturan bir şirket. 1999 yılında bağımsız bir şirket olarak Hollanda’da kurulan Redevco, perakende gayrimenkulü alanında önemli bir uluslararası oyuncu olup, bugün 7,2 milyar Euro büyüklüğünde ve çoğunluğu Avrupa’nın önemli şehirlerinde bulunan güçlü bir perakende gayrimenkul portföyüne sahip. Faaliyette bulunduğumuz ülkelerde ofis kurarak merkez bağımlı olmayan bir yapıyı tercih ediyoruz.

TÜRKİYE’YE AYRILAN BÜTÇE 1 MİLYAR EURO
Redevco’nun Türkiye pazarına giriş yaptığı 2006 yılında yatırımları için 1 milyar Euro’luk bütçe ayırdığını bildiren Dooyeweert, İstanbul’da inşaatı tamamlanmadan alınmış ve bitirilerek Avea’ya satışı gerçekleştirilmiş olan ofis binası, Ankara Çayyolu bölgesinde yapılan ve Eylül 2009’da açılan Gordion Alışveriş Merkezi ve Erzurum’da yine Ekim 2009’da tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen Erzurum Alışveriş Merkezi’nin yanı sıra Edirne ve Manisa’da alınan araziler ile bu illerdeki projeler de tamamlandığında bütçenin ancak yarısının Türkiye’ye yatırılmış olacağını kaydetti.

”EDİRNE CİDDİ YATIRIMLAR YAPILABİLECEK BİR KENT”
Edirne’nin nüfus yapısı, kişi başına düşen tüketim harcamaları, kişi başına düşen gayrı safi milli hasıla ve satın alma gücü endeksine göre Türkiye ortalaması üzerinde bir kent olduğunu anlatan Dooyeweert, şöyle konuştu:
Haberin devamı ↓reklam

”Edirne, Roma döneminden de eskiye uzanan tarihi ile olağanüstü bir kültürel ve mimari mirasa sahip. Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yapmış Edirne, turistik açıdan ünlü ve önemli bir kent. Bu özellikleri ile hem çevre kentler hem de komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan;da yaşayanlar için bir çekim merkezi. Komşu ülke potansiyeli tabii ki hedefte ama Edirne’nin kendi potansiyeli de alışveriş merkezi açmak için yeterli.

Şehirde küçük bir alışveriş merkezi var ama bizim projemiz mevcut sunumdan son derece farklı. Şehirde salt alışveriş ihtiyacına yanıt vermenin ötesinde, şehrin mimari dokusuyla uyumlu, sosyal açıdan da keyifli zaman geçirilebilecek, sinema, bovling ve benzeri bir takım eğlence alanlarıyla bir buluşma noktası olarak kabul edilecek büyük ölçekli bir alışveriş merkezi açığı olduğunu görerek Edirne’de yatırım yapma kararı aldık.

2007 yılında arazi alımları gerçekleştirdik. Bazı hukuki sorunlar dolayısıyla projeyi uygulamayı biraz ertelememiz gerekmişti. Bugün itibariyle yatırımımız önünde herhangi bir engel kalmadığı için faaliyetlerimize hız verebilir durumdayız.”

HEM YEŞİL HEM DE KENTİ YANSITACAK
Erzurum Alışveriş Merkezi ve Gordion Alışveriş Merkezi’nin, Türkiye’nin, dünya genelinde en uzun süredir ve en yaygın kullanılmakta olan uluslararası yeşil bina standardı BREEAM Sertifikası’na sahip ilk binaları ve ilk sertifikalı yeşil alışveriş merkezleri olduğunu anımsatan Dooyeweert, Edirne’de yapılacak olan alışveriş merkezinin de yeşil bina ve BREEAM standartlarında olacağını bildirdi.

Dooyeweert, çevreci bir binanın yanı sıra, kentin tarihi ve kültürel dokusunun da yeniden yorumlanacağı bir binayla Edirnelilerin karşısına çıkacaklarını ifade ederek, ”Projenin mimarisi için alışveriş merkezi alanında dünyanın en ünlü mimari firmalarından Broadway Malyan’ı görevlendirdiğimizde, ekip önce Edirne’yi gezdi. Türk – İslam eserlerinin en ünlüsü Selimiye Cami başta olmak üzere pek çok sanatsal ve tarihi yapıyı ve kenti incelediler. Ortaya çıkacak mimari ürün Edirne’deki tarihsel dokunun da yeniden yorumlandığı çağdaş bir bina olacak” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir