1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Elazığ Depremi Marmara’yı Etkilemez

Elazığ Depremi Marmara'yı Etkilemez

KOCAELİ’de merkez İzmit İlçesi’nde bir lisede konferans veren İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, Elazığ’da meydana gelen depremin Marmara Bölgesi’ni etkilemeyeceğini, ancak bölgede depreme hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

İzmit Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Bölümü’nün organizasyonuyla her hafta bir okulda depremle ilgili konferans veren İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, bugün Şehit Özcan Kan Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, konferansta yaptığı konuşmada, Elazığ’da meydana gelen depreminin Kuzey Anadolu fayı üzerinde bulunan Marmara Bölgesi’ni kesinlikle etkilemeyeceğini ancak bölgede depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Elazığ depreminin kırıklardan oluştuğunu ifade eden Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, “Okullar ve hastanelerden başlamak üzere güvenliği sağlamak gerekir. Elazığ’da onarım olmaz. Kentin yeniden yapılanması gerekiyor. TOKİ devreye sokuldu. Çok kısa süre içinde çözümleneceğinden eminim. Yeni bir yaşam gelir oralara” dedi.

Yrd.Doç.Dr. Gündoğdu, Marmara depreminin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen yeterli önlem alınamadığını belirterek, “Yara sarmanın ötesine geçemedik. Çözüm için devletin kentsel dönüşüme ağırlık vermesi gerekir. Halkı ikna ederek, sivil toplum örgütlerini de kullanarak kentsel dönüşüme yönelmek gerekiyor” dedi.

Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir