1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Emlak Vergisi Birinci Taksit Son Ödeme Gunu 31 Mayıs 2010

Emlak Vergisi Birinci Taksit Son Ödeme Gunu 31 Mayıs 2010

Emlak vergisinin Martta baslayan birinci taksit son odeme gunu 31 Mayista sona eriyor. Emlak vergilerinin birinci taksitini yatirmamis olan vatandaslarimiz Belediye veznelerinden veya internet uzerinden islem yapabilirler.Cezali odememek icin emlak vergilerinizi 31 Mayis tarihine kadar mutlaka yatirin.

Dort yilda bir yeniden hesaplama yontemiyle duzenlenen emlak vergi oranlarindaki son degisiklik 2006 yilinda yapilmisti. 2010 yilinda yeni hesaplamaya gidilen vergi oranlarinda 2009 yili vergi degerlerine gore en az yuzde 56 artis yapildi. Halk arasinda buyuk tepkilere yol acan yeni vergi oranlari uygulamasi halkin itirazina ragmen uygulamaya konuldu.

isyeri ve konutlara ait emlak vergisi hesaplamasi; binanin dis yuzolcumu ile bina metrekare insaat maliyet bedeli carpilip bu carpim sonunda ortaya cikan rakam baz alinarak asansor mevcutsa yuzde 6, kalorifer ve klima tesisati var ise yuzde 8 ekleme yapilacak, bulunan degerden asinma payi dusulecek kalan degere binanin arsa veya arsa payi degeri ilave edilecek elde edilen rakam 2010 yili emlak esas degerini verecek. bu degere binanin isyeri yada konut olmasina, bulundugu bolgenin belediye sinirlari yada mucavir alanlar olup olmamasina gore tabloda verilen emlak vergisi orani carpilarak 2010 yili emlak vergisi, emlak vergisinin yuzde 10 ‘u kadar Tasinmaz kultur varliklarinin korunmasi katki payi hesaplanarak odemeniz gereken emlak vergisi miktarini tespit edebilirsiniz.

Emlak vergi oranlari :
Konutlar; Belediye sinirlari icinde binde 2 , mucavir alanda binde 1
konut disindaki binalar; Belediye sinirlari icinde binde 4 , mucavir alanda binde 2
Arsalar ; Belediye sinirlari icinde binde 6 , mucavir alanda binde 3
Araziler ;Belediye sinirlari icinde binde 2 , mucavir alanda binde 1

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir