1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Erol Evgin Müteahhitliğe Başlıyor

Erol Evgin Müteahhitliğe Başlıyor

Türk pop müziğinin ünlü ismi Erol Evgin müteahhitlik yapmaya hazırlanıyor.

Evgin, sanatçıları tek çatı altında toplamak için geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çaldı. Erol Evgin’e iki alternatif sunuldu. Bu alternatiflerin ilki Hasdal’da yaklaşık 200 bin metrekare alanlı arsa. İkincisi ise Bahçeşehir’de, KİPTAŞ’a ait 286 bin metrekarelik arsa. İki arsayı da inceleyen Erol Evgin kararını önümüzdeki günlerde verecek.

YATIRIM GİBİ GÖRENLER
Kendisinin de üye olduğu MÜYAP üyelerini ev sahibi yapmak için kolları sıvayan Erol Evgin, yaklaşık 150 üyeyi villa sahibi yapmak istiyor. Aynı zamanda Popüler Müzik Sanatı Vakfı (POP-SAV) Onursal Başkanı da olan Evgin sanatçı arkadaşlarını tek çatı altında toplamayı başarırsa en az 4 bin konutluk bir projenin altına imza atmış olacak. Çünkü, arsalardan biri 4 bin, diğeri de 5 bin konut yapılabilecek şekilde planlanmış durumda.

Erol Evgin, MÜYAP üyeleri arasında özellikle yapılacak villalarda oturmak isteyenlerle anlaşma yapmayı planlıyor. Yatırım için ev almayı düşünenler ise Evgin’in düşüncelerinde ikinci planda olacak.

63 yaşındaki sanatçı Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu. Aynı okulda yüksek lisans yapan Erol Evgin bir dönem öğretim üyeliği de yapmıştı.Mimariden çok adını müzik hayatıyla duyuran Erol Evgin’in eşi Emel Evgin de kendisi gibi mimar. Müzik hayatına 1969 yılında atılan Erol Evgin, 1986 yılında sanat hayatına ara vermiş ve eşi Emel Evgin ile birlikte kurduğu şirkette mimarlık yapmıştı. Eşi, daha çok restorasyon alanında uğraş veren sanatçının şirketinin adı ise Erol Evgin Prodüksiyon ve Mimarlık Hizmetleri adı altında bir de şirketi bulunuyor.

BÜYÜK GRUPLAR İSTEDİ, EVGİN’E KISMET OLDU
Erol Evgin’e İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önerdiği iki arsadan biri olan Bahçeşehir’deki 286 bin metrekarelik arsa, Süzer Grubu’nun TMSF’ye olan borçları dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konut şirketi KİPTAŞ’a geçmişti. Yaklaşık 4 yıl önce alınan arsaya daha önce Türkiye’nin önde gelen grupları talip olmuş ama bir türlü anlaşma sağlanamamıştı. Arsaya 5 bin civarında konut yapılabilecek.

Aynı arsa, bir dönem Büyükdere aksındaki bankaları Bahçeşehir’de toplamak için alternatif olarak gündeme gelmişti. Proje aşamasında kalan, uygulanamayan plana göre kamu bankalarının Ataşehir’de toplanması üzerine, özel bankaların da Bahçeşehir-Ispartakule’de oluşturulacak yeni bir merkezi iş alanında toplanması planlanmıştı. Projeye göre Büyükdere Caddesi’nin yükü azaltılacaktı. Ayrıca altyapı olanakları yetersizliği dolayısıyla zorlanan Büyükdere Caddesi’nin yerine altyapı hizmetleri tam olan bir finans merkezi önerisi getirilmişti.

Evgin’e önerilerin Hasdal’daki 200 bin metrekarelik arsa ise, Cendere Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yer alıyor. Burada yapılabilecek konut sayısı ise yaklaşık 4 bin civarında.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ, SGK Binalarını Yenileyecek

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'nın birleştirilerek yeniden yapılandırılması ile kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yeniden yapılandırmaya paralel olarak hizmet binalarını da yenileyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir