1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Eskişehir’in Deprem Gerçeği

deprem, eskişehir deprem, eskişehirde deprem, eskişehir osman gazi üniversitesi, deprem araştırma merkezi, esogüdam, eskişehir fay hattı, osman gazi üniversitesi, eskişehir fay zonu, Eskişehir'in Deprem Gerçeği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi (ESOGÜDAM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Tosun, Eskişehir fay zonunun her an 6 büyüklüğünde bir deprem oluşturma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Tosun, yaptığı açıklamada, 7 Şubat’ta merkezi üssü Eskişehir il merkezi olan ve sırasıyla 3.7, 2.6. ve 2.7 büyüklüğünde depremlerin yaşandığını belirterek, “Eskişehir merkezi, 4 ayrı kaynak zonunun (Kuzey Anadolu Fay Zonu, Eskişehir Fay Zonu, Kütahya Fay Zonu ve Simav Fay Zonu) etkisindedir. Eskişehir il merkezi için kritik kaynak zonu, Eskişehir fay zonudur. Bu zon 6.8 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeline sahiptir ve Eskişehir il merkezi için ‘yakın kaynak zonu’ etkisi oluşturacaktır. Eskişehir il merkezinde bu kaynak zonundan kaynaklanan 6 büyüklüğüne sahip bir depreminin her an oluşma ihtimali mevcuttur. Ülkemizde halen yalnız Eskişehir ili değil İç Ege Bölgesi’nde, Güney-Batı Anadolu’da, Batı Marmara’da ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin batı bölümünde orta büyüklükte (6.0-6.5) bir depremin oluşma ihtimali yüksektir. Belirtilmelidir ki, ülkemizde ortalama her 6 yılda bir orta büyüklükte bir deprem oluşurken, son dönemde bu süre aşıldı. Orta büyüklükteki bir depremin (6.4 büyüklüğünde), en son 1 Mayıs 2003 tarihinde Bingöl’de meydana geldiği bilinmelidir” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Elazığ Palu’da Deprem

Elazığ'ın Palu ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir