1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Evlere Çevre Dostu Enerjik Çatılar

çevre dostu enerjiler, enerji sistemleri, enerjik çatı, evlere enerjik çatı, güneş panelleri, solar güneş panelleri, yenilenebilir enerji, yenilenebilir enerji teknolojileri

Yenilenebilir enerji teknolojileri kullanarak ekonomik, çevre dostu ve etkin çözümler sunan Permak Enerji Sistemleri, şimdi de haneler için güneş enerjisinden elektrik üretiminde yeni bir vizyon geliştirdi. Üstün teknolojili Permak ET Solar PV güneş panelleri sayesinde artık her konut kendi elektrik enerjisini üretebilecek.

Enerji sektörüne en yeni teknolojileri ,ekonomik koşullarda sunan Permak Enerji Sistemleri, öncü çözüm ortaklarıyla birlikte hane halkı için güneş enerjisinden elektrik üretimini cazip hale getirdi. Bireysel (evsel) kullanıcılara ve orta ölçekli işletmelere, 1 ila 50 kwp arasındaki kurulu güçlerde çok fizibel seçenekler sunan Permak Enerji Sistemleri, elektrik üretiminde oyunun kurallarını değiştiriyor. Şirketin bu amaçla satışa sunduğu Permak ET Solar PV (Photo Voltaik) sistem panellerinin mühendislik ve Ar-Ge çalışmaları Almanya’da yürütülüyor. % 0 ile % +3 arasında güç performans toleransına sahip paneller, 25 yıla kadar ekonomik ömür garantisi ile satılıyor. Permak Şirketler Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Permak Enerji Sistemleri, bu panellerin stoklarını aynı Avrupa’da olduğu gibi İstanbul’da da aynı yoğunlukta tutarak müşterilerinin ihtiyaçlarına anında ve hızlı cevap verebiliyor. Üretici firma tarafından performans sigortası ile desteklenen Permak ET güneş panelleri, yüksek performansı nedeniyle bütün dünyada yaygın bir şekilde kullanılıyor. 2009 yılının ilk çeyreği itibarı ile bu panellerin kurulu güç referansı 1.000 mw ‘a ulaştı. Güneşin sınırsız ve bedelsiz bir enerji kaynağı olması, Türkiye’nin yüksek güneşlenme potansiyeline sahip olması, sistemlerin modüler olarak çatı ve cephelerde kolayca uygulanabilmesi, bu alanda büyük ilgi oluşturuyor.

HANGİ ORTAMLAR İÇİN UYGUN OLABİLİR
Elektrik fiyatlarındaki kaçınılmaz fiyat artışları, bireysel kullanıcıları ve orta ölçekli işletmeleri yüksek enerji faturalarıyla baş başa bırakabiliyor. Oysa bu kişi ve kuruluşlar bedelsiz doğal kaynakları kullanarak elektrik giderlerini tamamen ortadan kaldırabilirler. Özellikle ülkemizin güneş potansiyelinin oldukça yüksek olması bu tür sistemlerin daha verimli çalışmasını sağlarken, aynı zamanda her geçen gün yaygınlaşması nedeniyle tüketicilerin yatırım maliyetleri de giderek azalıyor. Permak ET Solar PV sistemler, otellerde, binalarda ve villalarda, şantiyelerde, çiftliklerde, elektrik altyapısının bulunmadığı yerlerde, tarlalarda, sulama sistemlerinde, seralarda, sokak-cadde aydınlatmaları, sinyalizasyon ve baz istasyonlarında kullanılabiliyor. Sistem akü ile depolama veya direkt şebekeye bağlantılı olarak zemin veya çatıya kolayca uygulanabiliyor.

KENDİSİNİ KISA SÜREDE AMORTİ EDİYOR
Permak ET Solar sistem paketleri, bireysel ve orta ölçekli işletmelere uygun ödeme seçenekleriyle YEK yasasını beklemeden tüketicilere yatırım yapma imkanı sağlıyor. Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren Permak ET Solar PV paketinde 1-50 kw’lık panel modülü, alternatif akım/ doğru akım dönüştürücü cihazı, akü ve şarj cihazı bulunuyor. Paket maliyeti, evin büyüklüğüne göre, 5.000 ila 20.000 Euro arasında değişiyor. Yatırım sadece bir kez yapılıyor ve bedelsiz elektrik üretimi sağlanıyor. Permak ET Solar sistemi ile ilgili bir açıklama yapan Permak Enerji Satış Direktörü Gökhan Kalaylı şunları söyledi. “Dünyada giderek artan enerji talebine paralel olarak artış gösteren elektrik fiyatlarının önümüzdeki 20 yıl boyunca artış trendini sürdüreceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede, dünyadaki güneşlenme potansiyeline sahip ülkelerde, bu sistemlerin kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Örnek olarak; ülkemize nazaran daha düşük güneşlenme potansiyeline sahip Almanya’nın 2008 yılı sonunda 1.500 mwp olan kurulu güneş enerjisi gücünü, 2009 yılı sonu itibariyle 5.000 mwp güce ulaşmış oluyor. Almanya’da güneş enerjisinden elde edilen elektriğin % 80’ine varan kısmı ağırlıklı olarak; ticari binalar, oteller, sanayi kuruluşları, villa ve konutlarda kullanılan ‘Çatı Üstü’ uygulamalardır. Ülkemizde de gelecek 10 yıl içerisinde enerji arz ve talebinin en az % 90 oranında artması bekleniyor. Bu artışta sadece sanayi ve ticari kuruluşlarının payı olmayacak, bireysel kullanıcılar da enerji tercihlerini güneşten yana yapacaklar. Devletimizin üretilen elektriği satın alma güvencesi ile enerji yatırımlarını teşvik vermesi bu eğilimi güçlendiriyor. Bireyler ve özel sektör bu yatırımı yaparak enerji faturalarını sıfırlayabilecekler. Sistemimizi kurmak için bir sefere mahsus yapılan yatırım kendisini 7 – 8 yılda amorti edebiliyor.

Özetle bu tür yatırımlardan hem ülke ekonomisi, hem de insanlarımız kazançlı çıkacaktır”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dünya Bankası’ndan ‘Yeşil Enerji’ye Destek

Dünya Bankası (DB), finansal kriz ortamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında yatırım yapmak isteyen özel sektör temsilcilerine 500 milyon dolarlık kredi kullandıracak...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir