1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Genç Mimarlar Geleceğin Gemlik’ini Projelendirecek

adliye binaları, bursa mimari, bursa mimarlık, genç mimarlar, hastahane binaları, hükümet konağı mimari, mimar, mimarlik, mimarlık fakültesi, mimarlık fakültesi öğrencileri, mimarlık öğrencileri, uludağ üniversitesi mimarlık, Genç Mimarlar Geleceğin Gemlik'ini Projelendirecek

İlçe merkezinde adliye, hükümet konağı, emniyet ve hastane binaları için proje hazırlatan Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler ilk adımı attı. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan 40 kişilik öğrenci grubu ile Yard. Doç. Dr. Nilüfer Taş, Yard. Doç. Dr. Murat Taş, Öğretim Görevlisi Çiğdem Yücel, Araştırma Görevlisi Dr. Yasemin Erbil ve Araştırma Görevlisi Miray Gür Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler’i ziyaret ederek Gemlik’in geleceğinde projelendirilecek olan yerler için bilgi aldı.

Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin derslerinde Gemlik’te yapılacak projeleri kullanmak istedikleri bildirildi. Öğrenciler, hurdacılar alanı ve Gemlik girişine yapılacak barınak hakkında Başkan Güler’den bilgi aldı. Öğrenciler hazırlayacakları projeleri belediyeye sunacak.
Başkan Güler, Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Gemlik hakkında bilgi verirken, modern projeler üretmelerini istedi. Güler, projelerde zeytin, deniz, liman, tarih ve üniversite ile gençliğin de göz önüne alınmasının doğru olacağını söyledi.

Öğretim görevlileri ve öğrenciler daha sonra Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt’ı ziyaret ederek, adliye sarayında olması gerekenler hakkında bilgi alıp not tuttu. Öğrenciler, adliye, emniyet, hükümet konağı ve hastane olarak ayrılan ve halen kullanılan hurdacıların bulunduğu yerde de incelemelerde bulunarak fotoğraf çekti.

Hastane binası için alternatif olarak belirlenen Yanıklar tır otoparkında da inceleme yapan öğrenciler, daha sonra Gemlik girişinde yapılacak balıkçı barınağı, balık satış yerleri ve yat limanı için çevreyi gezdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bingöl’e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir