1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gruppo Mutui’ı Kuranlar konutkredisi.com.tr’yi Hayata Geçirdi

İtalya’da faaliyet gösteren mortgage brokerlik sistemi Gruppo MutuiOnline’ı kuranlar, Türkiye’deki girişimcilerle birlikte tüketicilerin ihtiyaçlarına göre finansman seçenekleri sunan, “Konutkredisi.com.tr”yi hayata geçirdi

Tüketicilere ücretsiz danışmanlık ve destek sunacak
Konutkredisi.com.tr’nin Kurucu Ortağı Ömer Paksoy, girişimin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de internet üzerinden yılda 5 milyon kez konut kredisi araması yapıldığını söyledi.

Orta vadede piyasada verilen konut kredilerinin yüzde 2 ila 3’ü arasındaki kısmının kendileri üzerinden verilmesini hedeflediklerini kaydeden Paksoy, “Yılda 500 milyon liradan daha büyük bir kredi hacmi yaratmayı, ayda 10 bin kişiye hizmet vererek, bin kişiye kredi kullandırtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kendilerine ulaşan müşterilere sözleşme yaptıkları 9 bankanın konut kredisi seçeneklerini sunduklarını, 2 bankanın daha sisteme katılmak üzere olduğunu ifade eden Paksoy, müşterinin kredi alması halinde bankanın kredi tutarı üzerinden aldığı komisyonun belli bir bölümünü kendilerine vereceğini, dolayısıyla bankaya ekstra bir maliyetin söz konusu olmadığını vurguladı.

Sitenin diğer Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan da bunun aslında müşteri edinim kanalı olduğunun altını çizerek, günde bankalara 20 tane yönlendirme yaptıklarını, yönlendirmelerin yüzde 10’unun krediye dönüştüğünü bildirdi.

Piyasadaki konut kredisi seçeneklerini gerçek anlamda standart ve karşılaştırılabilir bir şekilde sunabilmek için Avrupa Standart Bilgi Formatı’nı Türk tüketicisinin ihtiyaçlarına göre geliştirdiklerini dile getiren Tekinturhan, bu sistemden tüketicinin karlı çıkabilmesi için karmaşık ürünlerin bankadan bankaya farklılık gösteren hesaplamaların doğru şekilde anlatılması gerektiğini, siteye başvuran müşterinin kendi şart ve ihtiyaçları için en uygun tekliflere ulaştığını ve çeşitli bankaların kredileri hakkında detaylı bilgi sahibi olabildiğini belirtti.

Tekinturhan, sitenin yüzde 50’sinin İtalyanlara, yüzde 50’sinin de kendileri ve Yapı Kredi eski Genel Müdürü Burhan Karaçam’dan oluşan yerli ortaklara ait olduğunu ifade etti.

-“YILDA 2 MİLYAR AVRO KREDİ KULLANIMI SAĞLIYORUZ”-

Gruppo MutuiOnline Başkanı Marco Pescarmona ise İtalya’da ilk başladıklarında piyasada herhangi bir brokerin olmadığını, İtalya’da kullandırılan konut kredilerinin yüzde 5’inin kendi sistemleri üzerinden geçtiğini vurguladı.

Her ay 2 bin kişiye mortgage kullanma konusunda aracılık ettiklerini ve bunun için iki katı kişiye de danışmanlık verdiklerini belirten Pescarmona, yılda 2 milyar avro kredi kullanım sağlayan halka açık bir şirket olduklarını, pazarda açık ara ile lider olduklarını söyledi.

Girişime destek veren ve ortaklığı bulunan Yapı Kredi Bankası’nın eski Genel Müdürü Burhan Karaçam da 30 yıl önce ilk evini yurt dışında konut kredisiyle danışman aracılığıyla aldığını anlatarak, Türkiye’de bu sahanın hiç gelişmediğini, dolayısıyla ciddi bir iş potansiyelinin bulunduğunu kaydetti. Konutkredisi.com.tr’nin bu boşluğu dolduracak bir adım olduğunu dile getiren Karaçam, Türkiye’de önümüzdeki 10 yıllık sürede bireysel kredilerde konut kredilerinin büyüme hızının diğerlerinden çok daha yüksek olacağını sözlerine ekledi.

AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Filli Boya En Güzel Mekan Fotoğraf Yarışması Düzenliyor!

Türk boya sektörünün lideri Filli Boya’nın, fotoğrafa ilgi duyan herkesin katılabileceği “En Güzel Mekân” fotoğraf …

2 comments

  1. Merhaba, sitenizde bu habere yer verdiginiz icin tesekkurler.

  2. Merhaba;
    Sitemizde haberlerinize her zaman yer vermekten onur duyarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir