1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hızlı Trene Şeb-i Arus Talimatı

Hızlı Trene Şeb-i Arus Talimatı

Konya- Ankara arasını 1 saat 15 dakikaya indirecek hızlı tren hattı 17 Aralık’taki Şeb-i Arus törenlerine hazır olacak. 306 kilometrelik hatta saatte 250 kilometre hız yapılabilecek.

TÜRKİYE’nin yarım yüzyıllık rüyası hızlı trenin, Konya-Ankara hattının Mevlana’nın ölüm yıldönümü olan 17 Aralık’taki Şeb-i Arus törenlerine kadar açılması hedefleniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’dan talimat alan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Planladığımız gibi giderse Şeb-i Arus törenlerine kadar hattı açacağız” dedi. Ankara-Eskişehir arasında bir yıldan bu yana hizmet veren hızlı trenin ikinci etabı olan Konya-Ankara hattında alt yapı çalışmaları hızla tamamlanırken üst yapıdan son sinyalizasyon işlemleri yapılıyor.

75 dakikaya iniyor
Süleyman Karaman Konya-Ankara arası seyahat süresini 1 saat 15 dakikaya indirecek hızlı tren tren hattı için, “Ankara-Konya hattının açılmasıyla Konya-Eskişehir hızlı tren hatları da birbirine bağlanmış olacak. Tabii asıl kazanç Ankara-İstanbul hattının açılmasıyla olacak. Tüm hatlar tamamlandığı zaman İstanbul-Konya arasındaki 12 saat 25 dakikalık seyahat süresi 3 saat 30 dakika olmuş olacak” diye konuştu.

Toplam 306 km
Polatlı’dan başlayarak güneye doğru inen Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Projesiyle 250 km /saat hıza uygun çift hatlı, elektrikli, sinyalli yeni demiryolu inşa edilmiş olacak. Toplam 306 km’lik hattın, 94 km’lik kesimi Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi içinde yer alıyor. Alt yapı inşaatı 2 kesimli olarak gerçekleştirilen projede 7 köprü, 25 karayolu üstgeçiti, 58 karayolu altgeçiti, 133 menfez ve 2030 metrelik 1 tünel, ayrıca demiryoluna paralel emniyet amaçlı karayolu yer alıyor. Hızlı tren projesinin 112 kilometrelik ikinci etap altyapı ihalesini FERMAK İnşaat Taahhüt A.Ş., projenin üstyapı ihalesini Yapı Merkezi, ikmal ihalesini ise ONUR İnş. Taah. Elk. Tel. İlet. ve Aracılık Hizm. Tic. ve San. Ltd. Şti. kazanmıştı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstimlak Maliyetleri Üçüncü Köprünün Güzergâhını Değiştirtti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda yapılacak 3. köprü güzergahının istimlak maliyetleri nedeniyle değiştirildiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir