1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

iDO’nun Yaptırdığı İskeleler Hizmete Açılıyor

ido deniz otobüsleri, ido bostancı iskelesi, ido şehir hatları, ido kadıköy iskelesi, ido kabataş iskelesi, iDO'nun Yaptırdığı İskeleler Hizmete Açılıyor

Her biri 220 metrekare yolcu salonuna sahip olan yeni iskelelerden ‘Hezarfen Ahmed Çelebi’ iskelesi Üsküdar, ‘Evliya Çelebi’ iskelesi ise Boğaziçi ve Adalar seferleri için kullanılacak. ‘Bostancı’ olan adı 2003 yılında ‘Ahmet Hulusi Yıldırım’ adıyla değiştirilen vapur ise 1974 yılında Camialtı Tersanesi’nde motorlu yolcu vapuru olarak yapıldı. Haliç Tersanesi’nde tüm mekanları sökülerek yenilenen gemide yaklaşık 100 ton saç kullanıldı. Salonlardaki zemin ve pencereler ile tüm yan panel kaplamalar, iç ve dış mekan koltukları, havalandırma ve elektrik tesisatı tamamen değiştirildi.

1 MİLYON 400 BİN LİRA
Makine dairesindeki tüm boru devreleri ve dümen sistemi yenilenen geminin koltukları sökülüp takılabilir şekilde dizayn edildi. Yanmaz kaplama malzemeler kullanılarak yenilenen gemi, 40 yıl daha istanbul’a hizmet verecek. 2 bin 100 yolcu kapasiteli 67 metre uzunluk, 12,2 metre genişlik özelliklerine sahip olan geminin yenileme çalışmaları için 1 milyon 400 bin lira harcandı. İki iskele ve yenilenen vapur, yarın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy’un katılacağı törenle hizmete açılacak.

Eminönü’ndeki vapur iskelelerinde özellikle sabah ve akşamları büyük yoğunluk yaşanıyordu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir