1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İhalelere Katılmaları Yasak!

ANKARA – Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna göre, 11 firmaya muhtelif sürelerle kamu ihalelerine katılma yasağı getirdi.

İhalelere Katılmaları Yasak!

Yasaklara ilişkin duyurular Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü TİSA İnşaat Ticaret ve Turizm Limited Şirketi (Ankara) ile Gün-Ak Hafriyat Nakliyat İnşaat Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini (İzmir) birer yıl süreyle tüm ihalelerden men etti.

Sağlık Bakanlığı da ”MEDTEK Elektronik Tıbbi Cihazlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (İstanbul), MET Tıbbi Alet ve Sarf Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi (Ankara), İz Med Bilgisayarlı Tomografi ve Ultra Sonografi Teşhis Merkezi Ticaret Limited Şirketi (Kocaeli), BİNİMEKS Dış Ticaret Limidet Şirketi (İstanbul,, BİOSET Biyokimya Tesisleri Ticareti Anonim Şirketi (İstanbul), Kurtbey Petrol Ürünleri Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (İzmir) ile Hüseyin Şahin’e (Sakarya)” 6 ay ile bir yıl arasında değişen sürelerle ihaleye yasağı getirdi.

Öte yandan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Katar İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketini 6 ay, Milli Eğitim Bakanlığı ise Medtek Elektrik Tıb. Cih. Tic. ve San. A.Ş.’yi bir yıl süreyle tüm ihalelerden men etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Zeytinburnu Depreme Karşı Güçlenecek

Başkan Aydın, afet dönüşüm alanlarındaki binaların yıkılıp, yenilerinin yapılmasını ve inşaatlarda kullanılan malzemelerden KDV alınmamasını önerdi.

2 comments

  1. MEDTEK taahhüt ettiği ihale malzemesini üreticisinden teslim alamadığı için kuruma teslim edememiştir, bu yüzden ihale yasaklısı olmuştur. Düşünn üreticiden parasıyla peşin olarak malı ithal ediyorsun kuruma teslim ediyorsun ama o kurum sana 1 yıl sonra ödeme yapıyor. NErde kaldı hizmet nerde kaldı vatandaşa kalite… Yine iyi dayandı 47 yıl boyunca en kaliteli malzemeyi tedarik etti47 yıl sonra hükümetin ödeme sistemi binlerce firmayı bu hale getirdi. Medtek ihale yasaklısı oldu, o ihale yasaklısı oldu bu yasaklı oldu, olan yıllarını bu işe vermiş insanlara oldu, neden dünyada kriz varken herkes çıkış yolu ararken devlet çıkıp bu firmalara yardımcı olmadı, bu firmalar değilmiydi yıllrca bu kamu kurumlarına resmen bedelsiz hizmet verenler. yazık Türkiyenin düştüğü durum bu işte.

  2. Medtek bir zamanlar efsaneydi.Şimdi batak.Ne değişmedi kafa.Onlarca mağdur çalışan, hırsız patron ortada kaldı.Kafasını değiştiren öle ya da böle yolunu buldu.Kafasını değiştirmeyenlere hayatta başarılar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir