1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnanlar İnşaat’dan Yeni Proje: Terrace Bahçe

İnanlar İnşaat'dan Yeni Proje: Terrace Bahçe

Sarıyer’de inşaatına başlanan Terrace Bahçe projesinde büyüklükleri 56 ile 211 metrekare arasında 76 daire bulunuyor. Projede metrekare fiyatları 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor.

İnşaat sektöründe 45’inci yılını dolduran İnanlar İnşaat, yeni projesiyle sakinlerine bahçe keyfi yaşatacak. İnanlar İnşaat’ın İstanbul’un gözde yerleşim merkezlerinden Sarıyer’de Ocak 2010’da temelini attığı Terrace Bahçe, hem şehir merkezine yakınlığı, hem doğanın içinde yer alması hem de mimari özellikleriyle alışılan Terrace keyfini Sarıyer’e taşıyacak.

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Terrace keyfini Sarıyer’e taşımak hedefiyle yola çıktıklarını, bu nedenle Terrace Bahçe projesinde de yüksek mimar Adnan Kazmaoğlu ve ekibi ile çalıştıklarını söyledi. Toplam 4 bin 90 metrekare arsa üzerine inşa edilecek Terrace Bahçe’nin inşaat alanının 14 bin 326 metrekare olduğunu ifade eden İnan, üç blok 76 daireden oluşan projede, büyüklükleri 56 ile 211 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 14 tipte daire bulunduğunu ifade etti.

14 daire tipi var
Terrace Bahçe’nin şehirden uzaklaşamayan, ama şehir yoğunluğundan kaçmak isteyenler için iyi bir alternatif olduğunu ifade eden Serdar İnan, Karadeniz, Boğaz ve orman manzaralı projenin hem tasarımı hem de konumu itibariyle bölgedeki diğer projelerden ayrıldığını söyledi. Söz konusu bölgede ağırlıklı olarak müstakil bir yapılaşma olduğuna dikkat çeken İnan, “Terrace Bahçe dört katlı üç bloktan oluşuyor. Apartman tarzındaki projelerde de konut sahiplerine fazla seçenek sunulmuyor. Terrace Bahçe’de ise bölgedeki diğer projelerin aksine 1+1’den 4+1’e kadar farklı seçeneklerde 14 ayrı daire tipi bulunuyor. Projede bahçe ve çatı dubleksleri de yer alıyor. Dolayısıyla bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Serdar İnan projeyle ilgili olarak şöyle devam etti:

“Terrace Bahçe ile hem şehir merkezine yakınlığın hem de doğanın tadını çıkarmak mümkün. Bildiğiniz gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul trafiğini rahatlatmak için planladığı 13 tünelden biri olan Sarıyer – Çayırbaşı Tüneli’nin kazı çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık bir yıllık çalışma ile kazı işlemi tamamlanan tünelin Çayırbaşı çıkışı, Terrace Bahçe’ye iki dakika mesafede yer alıyor. Bölge halkının şehre bağlanmak için kullandığı, fakat trafik yoğunluğu yüzünden saatler harcadığı Sarıyer Sahil Yolu artık bir sorun olmaktan çıkıyor. Bölge halkı, Sarıyer trafiğine girmeden, bağlantı yolu üzerinden sadece beş dakikada şehre ulaşıyor. Bin 950 metre tünel ve 3 bin 870 metre bağlantı yolundan oluşan ve bölgeyi 3’üncü köprü yoluna bağlayan projenin, mayıs ayında bitmesi planlanıyor. Bu arada Hacıosman’a kadar inşa edilen, Şişhane – Taksim – Maslak Metrosu’nun yılsonunda hizmete girmesiyle, iyice rahatlayacak olan trafik, konut projelerinin cazibe merkezi konumundaki Sarıyer’in değerini bir kat daha artıracak. Tünel yoluyla Çayırbaşı’na ulaşıp, özel park alanlarına, araçlarını park edecek çevre halkı, otobüs seferleriyle, metroya rahatlıkla ulaşabilecek.”

Metrekare fiyatı 3 bin lira
Terrace Bahçe’nin B, B+ve A gelir grubunu hedef alarak projelendirildiğini ifade eden İnan, projenin İstanbul’un iş merkezi olarak kabul edilen Levent – Maslak hattına ve Koç Üniversitesi’ne yakınlığı nedeniyle şimdiden ilgi çektiğini söyledi. Terrace Bahçe projesinin 2010 sonu, 2011 yılı başı gibi tamamlanacağını ifade eden Serdar İnan, ortalama metrekare fiyatının 3 bin – 3 bin 500 TL’de arasında olacağını söyledi.

Yapı taşıyıcı sistemi betonarme perde ve kolonlardan oluşan Terrace Bahçe, radye jeneral temel sistemi ile inşa ediliyor. Terrace Bahçe dış cephesinde, mimari projeye uygun renk ve dokuda ısı yalıtım köprülü PVC ve compact laminat kaplama cephe, doğrama sistemleri ile ısı ve ses izolasyonu özelliklerine sahip konfor ısı cam kullanılacak. Terrace Bahçe’de, yüzme havuzu ve güneşlenme terasının yanı sıra, fitness merkezi ve sauna bulunuyor. Peyzaj düzenlemeleri ve bahçe aydınlatmaları projeye uygun olarak tamamlanacak. Terrace Bahçe’de bulunan otomatik bahçe sulama sistemi ve kirli suyun arıtılarak yağmur suyuna verileceği bir arıtma tesisi de yer alacak.

Tüm dairelerde ahşap kaplı çelik kapının bulunacağı Terrace Bahçe’de iç kapılar lake veya ahşap kaplama olacak. Duvarlarda alçı sıva ve su bazlı saten boya kullanılacak projede, tüm ıslak zeminler doğal taş kaplama veya seramik, salon ve oda zeminlerinde laminat parke kullanılacak. Özel tasarlanmış mutfak mobilyalarının yer alacağı Terrace Bahçe’de doğal taş veya akrilik mutfak tezgâhları kullanılacak. Tüm mutfak cihazlarının Arçelik veya muadili bir markadan seçilecek Terrace Bahçe’nin banyolarında Vitra veya muadili markalı armatürler ile Artema veya muadili vitrifiyeler ve projeye özel tasarlanmış banyo mobilyaları kullanılacak.

Güvenlik üst düzeyde olacak
Terrace Bahçe’de, site çevresinde ve girişinde, genel sirkülasyon alanlarında, otopark alanlarında, kapalı devre güvenlik kontrol TV sistemi (CCTV), site güvenliği ile irtibatlı interkom, kat koridorlarında ve otoparklarda acil anons ve yangın ikaz sistemi, dairelerde ‘acil çağırma’ butonu bulunacak. Siteye yaya ve araç girişleri güvenlik kontrollü tek girişten sağlanacak.

Tüm dairelerin klima alt yapısı ve drenaj giderleri montaja hazır durumda teslim edilecek Terrace Bahçe’de merkezi su deposu ve hidrofor sistemi bulunacak ve sistem 24 saat sıcak su ihtiyacını karşılayacak.

Yangın algılama ve acil anons sistemi kurulacak Terrace Bahçe’de yer alan her dairenin mutfak ve antresine duman dedektörleri konulacak. Ayrıca her kat holünde yangın ihbar butonu, ihtiyaca göre de katlarda yangın dolabı yer alacak. Mekanik ve elektrik şaftlarında yangın önleyici pasif yangın bariyeri uygulanacak, projede yangın hidrofor dairesi, yangın su deposu ve yangın hidrant sisteminin yanı sıra jeneratör de yer alacak.

120 milyon dolarlık Maslak planı
İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, en geç mart-nisan ayları içinde Maslak’ta 120 milyon dolarlık bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Projede 65 katlı konut, iş merkezi, otel ve konferans salonunun bulunacağını belirten İnan, planlarının bununla sınırlı kalmadığını belirterek, “Kartal, Şişli ve Fulya’da da yeni projeler düşünüyoruz” dedi.

2008 yılından beri zor bir dönemden geçen inşaat sektöründe projelere ara vermediklerini vurgulayan İnan, bunun en son örneklerinden biri olarak Sarıyer’deki Terrace Bahçe projesini gösteren İnan, “Projeyi 2010 sonu, 2011 başı gibi tamamlamayı düşünüyoruz. Toplam yatırım değeri 30 milyon TL olacak” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir