1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaat Sektörü, 2011’den Büyüme ve Ciro Artışı Beklıyor

Insaat Malzemesi Sanayicileri Dernegi (IMSAD), ekonominin nabzini tutan, ekonomik büyümeye yön veren sanayicilerin 2011 yilina yönelik ekonomik beklentilerini ortaya koymak amaciyla ‘Ekonomi Beklenti Anketi’ yayinladi.

IMSAD, üyelerinin katilimiyla gerçeklestirilen ve insaat malzemesi üreten alt sektörlerin görüslerinin yer aldigi ‘Ekonomi Beklenti Anketi’ raporuyla Türk Insaat Malzemeleri Sanayisi’nin 2011 yilinda ekonomiyle ilgili beklenti ve öngörülerine isik tuttu.

Ankete katilanlarin büyük çogunlugu, 2011 yilinda Türk ekonomisinin büyümesini ve cirolarinin 2010 yilina oranla artis göstermesini beklediklerini dile getirdi.

Anket sonuçlarina göre, katilimcilarin yüzde 65’i, Türk ekonomisinin 2011 yilinda yüzde 4-6 oraninda, yüzde 24’i ise yüzde 7-9 oraninda büyüyecegini öngörüyor.

Sektör yöneticilerinin yüzde 92’si, 2011 yili toplam cirolarinin 2010 yili cirolarina göre artacagini belirtti.

2011 yili için katilimcilarin yüzde 38’i girdi maliyetlerini ve fiyatlarini, yüzde 27’si döviz kurlarini ve yüzde 17’si ise ihracatini öngöremediklerini dile getirdi.

Insaat sektöründe 2011 yilinda büyümeye iliskin öngörü olarak katilimcilarin yüzde 46’si yüzde 9-12 oraninda, yüzde 43’ü ise yüzde 5-8 oraninda sektörel büyüme bekliyor.

Insaat malzemesi sanayicileri, ankette yer alan “2011 yilinda insaat sanayisinin büyümesi için yapilabilecekleri önem sirasina göre siralar misiniz?” sorusuna verdikleri cevaplarda su noktalara dikkat çekti:

“Istihdam ve vergi yüklerinin azaltilmasi, KDV oraninin düsürülmesi, yeni finansman araçlari sunulmasi ve kampanyalar düzenlenmesi, elektrik ve dogalgaz maliyetlerinin düsürülmesi, özel sektör insaat yatirimlarinin desteklenmesi ile tapu harçlarinin indirilmesi.”

Anket katilimcilari, ayrica kayit disinin önlenmesi için tedbirler alinmasi, konut kredisi vadelerinin uzatilmasi ve emlak vergilerinin düsürülmesi gibi taleplerde de bulundu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Antalya’da İnşaat Yasağına Müteahhitler’den Tepki

İnşaat müteahhitleri bugün başlayıp 15 Ekim 2010'a kadar devam edecek inşaat yasağına tepki gösterdi. Yasağın tüm şehri kapsamasına tepki gösteren müteahhitler, turizm sektörü için kendilerinin kurban edildiğini savundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir