1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor’un İkinci Sergisi ‘In Between-Arada-Tra’

İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor'un İkinci Sergisi 'In Between-Arada-Tra'

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği hazırlık sürecinde, Ajansın hedefleri ve stratejisi doğrultusunda Görsel Sanatlar Yönetmenliği tarafından etkileşimli ve sürdürülebilir bir proje olarak geliştirilen “İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor” projesinin ikinci etkinliği “IN BETWEEN-ARADA-TRA” başlıklı sergi 20 Ocak Çarşamba günü Tophane-i Amire’de açıldı. Proje için 2009 yılının Temmuz ayında İstanbul’da yaşayan ve çalışan İspanyol sanatçı Antoni Muntadas, çalıştaylardan oluşan serginin açılışını yapmak üzere İstanbul’daydı.

Sergi, çağdaş sanatın yaşayan en önemli öncülerinden biri olarak kabul edilen Antoni Muntadas’ın 2009 yılında üç kent arasında gidip gelerek 36 sanatçıyı çalıştırdığı bir yıllık sürecin sonunda oluşturuldu. Muntadas’ın İstanbul’da birlikte çalıştığı genç sanatçıların eserlerinin, Boston ve Venedik’teki öğrencilerinin İstanbul’da gerçekleştirdikleri çalıştayların çıktılarıyla bir arada sunulduğu “IN BETWEEN-ARADA-TRA” başlıklı sergi 14 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide 36 genç sanatçının İstanbul’a ilişkin araştırmacı, sorgulayıcı ve deneyimci işleri izlenebilecek. Resim, desen, fotoğraf, video, yerleştirme, kitap gibi çok çeşitli türlerdeki bu işler günümüz İstanbul’unu kentsel, yapısal, toplumsal, kültürel, antropolojik içerikleri olan anlatımlarla sunuyor. Sanatçıların Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya’dan çok farklı coğrafyalardan, bölgelerden ve kökenlerden olması, bu serginin içeriğini daha da zenginleştiriyor. Sergi bu yönüyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesinin küresel kültürlerin bir buluşma platformu oluşturması amacına hizmet ediyor.

Sergi açılışında bir konuşma yapan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor” projesinin Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimi açısından önemine dikkat çekerek “Dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin, İstanbul’un kamusal çağdaş sanat koleksiyonuna kazandırıldığı bu proje, İstanbul’un çağdaş sanat alanındaki birikimine önemli katkı sağlıyor. Diğer taraftan bu projenin bir başka özelliğini, genç sanatçıların, çalışmaları tüm dünya tarafından takip edilen konuk sanatçılarla çalışma imkânı bulması oluşturuyor. Bugün açılışı için bir araya geldiğimiz “ARADA” başlıklı sergi, işte tüm bu özelliklerin somut bir örneği, projenin bir meyvesi niteliğinde…” dedi ve “Bugün burada eserlerini sergileyen yerli ve yabancı genç sanatçılarımızı da, ileriki yıllarda dünya çağdaş sanat alanının önemli isimleri arasında göreceğimize yürekten inanıyorum. Bu açıdan, eserleri ve emekleri için kendilerini kutlarken, Ajans olarak bu geleceğin inşasında oynadığımız rolden duyduğum gururu ve mutluluğu da sizlerle paylaşmak istiyorum.” diye ekledi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra “İstanbul 2010 Görsel Sanatlar Yönetmenliğinin yürüttüğü bu proje AB ülkelerinin kültür ve sanat odaklarıyla ilişkiler, ortaklıklar ve işbirliklerinin kurulması ve pekiştirilmesine hizmet etmektedir. AB ülkelerinden davet edilen bu değerli sanatçılar çeşitli sanat disiplinlerinde profesyonel olmak isteyen genç kuşak yaratıcılara kendi deneyimlerini aktarıyor ve onlarla birlikte İstanbul’u çeşitli boyutlarıyla keşfediyorlar. Proje, aynı zamanda kendi ülkelerinde kültür sanat açısından “karar önderi” olan bu sanatçıların İstanbul ve Türkiye üstünde üretecekleri yapıtlar önemli bir tanıtım birikimi oluşturacaktır” dedi.

Şekib Avdagiç’in ardından İspanya’da çağdaş sanat alanında verilen en önemli ödül olan “Velazquez Ödülü”nü, Temmuz ayında İspanya Kralı I. Juan Carlos’un elinden alan Antoni Muntadas da bir konuşma yaptı.

“İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor” Projesi kapsamında İstanbul, önümüzdeki dönemde, çağdaş sanatın önemli isimlerinden Danae Stratou (Yunanistan), Victor Burgin (Birleşik Krallık), Peter Kogler (Avusturya) ve Sophie Calle’yi (Fransa) ağırlayacak.

“IN BETWEEN-ARADA-TRA” sergisinde yer alan sanatçılar

CAMBRIDGE: Haseeb Ahmed, Agnes Chang, Linda Ciesielski, Adelaide Fuller, Yesica Guerra, Haruka Horiuchi, Ryan Maliszewski, Ogheneruno Okiomah, Ryan O’Toole, Jess Wheelock, Aylin B. Yıldırım

Koordinatör: Jegan Vincent de Paul

İSTANBUL: Mehmet Dağ, Özerk Ergenç, Arzu Kuşaslan, Pablo Martínez Muñiz, Güneş Oktay, Suat Öğüt, Gökçe Özdamar, Ercan Vural, Eşref Yıldırım

Koordinatör: İstanbul 2010 Görsel Sanatlar Yönetmenliği

VENEDİK: Rajeev Badhan, Clio Casadei, Valentina Ciarapica, Roberta D’Angelo,Cinzia Delnevo, Francesco Locatelli, Martina Malventi, Elena Mazzi, Corinne Mazzoli, Francesco Pedrini, Denis Pitter, Giovanni Roccabianca, Claudia Rossini,Giulio Squilacciotti, Chiara Trivelli, Chiara Zenzani

Koordinatör: Chiara Vecchiarelli

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’un İlk Çarşısı İMÇ Yıkılmayacak

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, İstanbul'un ilk alışveriş merkezi İstanbul Manifaturacılar Çarşısı (İMÇ) bloklarının yıkılmasını öngören Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planları'nı iptal eden daire kararını onadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir