1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’u Deprem Değil İnşaat Firmaları Yıksın

 İstanbul'u Deprem Değil İnşaat Firmaları Yıksın

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul için acil ‘afet yasası’nın bir an önce çıkması gerektiğini söyledi. Bilim adamlarına göre İstanbul’da bir depremin kaçınılmaz olduğunu belirten Ağaoğlu, “İstanbul’u deprem yıkmadan inşaat şirketleri yıkıp yeniden yapsın.” dedi.

Şili ve Haiti’de meydana gelen büyük depremlerden sonra İstanbul’da olabilecek muhtemel depremle ilgili tartışmalar artmaya başladı. Kentsel dönüşüm ve deprem konusunda görüşlerini açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul için acil ‘afet yasası’nın çıkması gerektiğini, İstanbul’u deprem yıkmadan inşaat şirketlerinin yıkıp yeniden yapması gerektiğini söyledi. Ağaoğlu İnşaat’ın yaptığı, Emlak GYO’nun 20 Nisan 2010’da ihaleye çıkaracağı Ataşehirdeki ‘My Office’in tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu, depremle ilgili riskin giderek arttığına dikkat çekerken, “Eğer bilim adamları yalan söylemiyorsa bu deprem bir yıl içinde de 5 yıl içinde de 10-20 yıl içinde de olabilir. Deprem riski gecekondular için değil bildiğiniz güzel ve süslü binaların olduğu tüm semtler için geçerli. Eğer bir deprem olursa Haiti’den daha büyük hasar ve can kaybı olacaktır. O yüzden bir an önce ‘afet yasası’nın çıkması gerekiyor. Deprem yıkmadan biz yıkıp yeniden yapalım. Afet yasası çıkacaksa depremden sonra değil de deprem olmadan çıkmalı.” diye konuştu.

Projeyle ilgili, “İstanbul’u güzelleştirmeye devam ediyoruz.” diye konuşan Ali Ağaoğlu, ‘My Office’in My World projesinin en son halkası olduğunu belirtti. Finans merkezi olması planlanan Ataşehir bölgesinde nitelikli ofis ihtiyacı çok yoğun hissediliyor. Bu noktada ilk projeleri ‘My Prestij’ olduğunu ve bu proje satışa çıktığında ilk on günde yüzde 90-95’ini sattıklarını söyleyen Ağaoğlu, ‘My Office’in ise hem daha büyük hem de daha iyi tasarlanmış bir proje olduğunu ifade etti. Talep konusundaki bir soruya, “Kızımız güzel, taliplisi çok olacak. Bu proje My World’ün en son ve en nadide parçası. Projeye de yüksek bir talep geleceğini bekliyoruz.” cevabını verdi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise hasılat paylaşımı sistemi içinde yürütülen modelin çok başarılı olduğunu ve çarkın başarılı bir şekilde döndüğünü belirtti. My Office’nin, bölgenin ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen bir proje olduğunu anlatan Kurum, “Bu projeden 200 milyon TL civarında bir satış hasılatı bekliyoruz. Buradan Emlak Konut’a hasılat paylaşımı sistemi gereği 80 milyon TL düzeyinde bir gelir gelecek.” dedi. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı da, Emlak Konut tarafından ihale usulüyle 20 Nisan 2010’da satışa sunulacak My Office’te ofisler, mağazalar, restoran, cafe ve fast-food alanları, pastane ve eczaneye uygun bağımsız 63 bölümden oluşan yaklaşık 25 bin metrekarelik alan bulunduğunu söyledi. Rahvalı, satışlardan 200 milyon lira gelir beklediklerine dikkat çekti.

Kaynak: Zaman Gazetesi
Haber Sahibi: Kenan Mehmetzade

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Elazığ Aynı Gün 7 Kez Sallandı

8 Mart'ta 42 kişinin öldüğü 6.0 büyüklüğündeki deprem felaketinin üzerinden iki ay geçmesinin ardından, 8 Mayıs Cumartesi günü Elazığ tam 7 kez sallandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir