1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İzmir Kadifekale’de 100 Konut Daha Yıkılıyor

çocuk oyun alanları, dinlenme cepleri, dinlenme cepleri nedir, heyelan bölgeleri, izmir kadifekale, izmir kadifekale rekreasyon alanı, izmir kadifekale toki, izmir kadifekalede konutlar yıkılıyor, izmir rekreasyon alanı, izmir toki, kadifekale heyelan bölgesi, peyzaj düzenlemesi, rekreasyon alanı, sergi stantları, toki izmir, toki izmir kadifekale, yerel üretim, İzmir Kadifekale'de 100 Konut Daha Yıkılıyor

Bakanlar Kurulu kararı ile “Afete maruz bölge” ilan edilen Kadifekale ve çevresinde yıkımlar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki vatandaşları Uzundere’deki örnek konutlara taşıyacak. Kadifekale Heyelan Bölgesi’ndeki konutlarda oturan vatandaşlarla görüşmeleri tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan vatandaşların evlerini yıkıyor.
2007 yılından bu yana kamulaştırması tamamlanan 162 konutu yıkan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toplam 1968 konutu kademeli olarak yıkacak. İlk etapta kamulaştırması tamamlanan 100 konutun yıkımı ise önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek.

Bedeli nakit aldılar
Halen yıkımların devam ettiği heyelan bölgesinde bulunan İmariye mahallesinde oturan vatandaşların bir kısmı, konut bedelini nakit olarak almayı tercih etti. Bir kısmı ise Uzundere’de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan konutlara yerleşmeyi kabul etti. Bakanlar Kurulu kararıyla “Afete Maruz Bölge” ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1. Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerinde 1968 konut için 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.

Rekreasyon alanı
Vatandaşların Uzundere’ye taşınmasından sonra Kadifekale, İzmir’in yeni cazibe merkezi olacak. Bugüne kadar 162 yapının yıkıldığı İzmir Kadifekale'de 100 Konut Daha Yıkılıyor

Kadifekale’nin yeni yüzüne kavuşması için TOKİ’nin konutlarının Büyükşehir’e teslimi bekleniyor. Büyükşehir tarafından hazırlanan plana göre, Kadifekale Heyelan Bölgesi’nde yer alan konutların taşınmasından sonra bölge, rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Bu kapsamda alanda peyzaj düzenlemesi yapılarak, kent bütünü için görsel ve fonksiyonel bir değer oluşturulacak. Yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, pergolalı oturma birimleri, seyir terasları, oyun çayırı, piknik terasları, gezinti yolları, açık spor sahaları, çok amaçlı yeşil amfi, uçurtma tepesi ve çocuk oyun alanları düzenlenecek. Yerel üretimin sergilenmesi ve paylaşılması, sanatsal etkinlik, eğitim gibi çalışmaların yapılacağı mekanlar oluşturulacak. Ayrıca üstü örtülü kullanımlar, oturma birimleri, dinlenme cepleri, sergi stantları kurulacak.

Uzundere’de yaptırılan ve sosyal donatı alanlarının da olduğu modern konutlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’den satın alınmıştı. Konutlar, TOKİ tarafından Belediye’ye devrolduktan sonra Kadifekale Heyelan Bölgesi, tümüyle boşaltılacak. Uzundere’de yaptırılan 3080 konutun 2688’si İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmıştı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Londra, 6 Noktada Olimpik Taaruza Geçiyor

Londra Kalkınma Ajansı (The London Development Agency - LDA), 2012 Olimpiyat Oyunlarını ağırlayacak olan Olimpik Park’ı çevreleyen çöküntü bölgelerini, altı farklı kamusal projeyle dönüştürmeyi planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir