1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İzmirli Müteahhitler Tek Çatı Altında Toplanacak!

İzmirli Müteahhitler Tek Çatı Altında Toplanacak!

İzmirli müteahhitler sorunlarını tek elden daha iyi anlatabilmek için kurdukları ve kuracakları 8 derneği tek çatı altına topluyorlar. İzmir Ticaret Odası İnşaat Sektörü Kurul Başkanı Necip Nasır’ın öncülüğünde Çiğli Anemon Otel’de bir araya gelen yaklaşık 100 müteahhit, federasyon ve konfederasyon olmak için ilk adımı attılar.

Toplantıda kurulan ve kurulmakta olan Karşıyaka Müteahhit İşadamları Derneği, İzmir Müteahhitler Derneği, Gaziemir Müteahhit ve İşadamları Derneği, Buca Müteahhit ve İşadamları Derneği, Bornova Müteahhit ve İşadamları Derneği ve Balçova, Narlıdere Güzelbahçe Müteahhit ve İşadamları Derneği yöneticileri katıldı.

BİRLİK ŞART
Toplantıda konuşan ve oluşuma öncülük eden Necip Nasır, 200’den fazla sektöre hitap eden ve ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün temsilcilerinin, sektörlerin sorunlarının çözümleri için güçbirliği yapma kararı aldıklarını vurguladı. Yerel ve genel sorunların çözümü için İzmir’de 8 dernek oluşturarak, bu yapılanmayı Ege Bölgesi ve ülke genelinde yayma kararı alınan toplantıda konuşan Nasır, Nasır şunları söyledi:

KATMA DEĞER ARTAR
“Sivil toplum kuruluşlarının günümüzdeki önemi çok büyük. Müteahhitler çeşitli derneklerde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Fakat buralarda seslerini tam olarak duyuramıyorlar. Bu nedenle hepsini tek çatı altında toplayarak sesimizi ve sorunlarımızı çok daha iyi duyurabileceğiz. Müteahhitlik mesleğinin ülke için sosyal ve ekonomik önemi var. Her türlü bilgi, donanım ve altyapıya sahip Türk müteahhitlerinin örgütlü yapılanmasının sağlanması halinde, yurtiçinde ülkeye sağladıkları katma değerin yanında, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinden milyarlarca dolarlık katma değer de ülkeye kazandırılabilecektir.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir