1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kendi Enerjinizi Üretmeye Hazır Mısınız?

alternatif enerji kaynakları, güneş enerjisi, yenilenebilir enerji, solar enerji,güneş pilleri, alternatif enerji paraşüt, alternatif enerji nedir, nükleer enerji, yenilenebilir enerji kanunu, yenilenebilir enerji nedir, rüzgar enerjisi, yenilenemez enerji, enerji kaynakları, yenilenebilir enerji yasası, yenilenebilir enerjinin faydaları, güneş enerjisinden yararlanma, Kendi Enerjinizi Üretmeye Hazır Mısınız?

Sektöründe 70 yıllık geçmişe sahip Şenöz A.Ş., yatırımlarına her gün önemi daha da artmakta olan alternatif enerji çözümleri ile devam ediyor. Alternatif enerji sektörüne TURKWATT ve TURKSUN markaları ile giriş yapan firmanın ürün gamını; Solar Sistemler, Rüzgar Türbinleri ve Aydınlatma Ürünleri oluşturuyor.

Solar Sistemler kapsamında tüketiciye; TURKSUN Lambalar ve TURKSUN Silikon Güneş Modülleri’ni sunan firma, farklı modellerde Rüzgar Türbinleri ve Hybrid Aydınlatma Sistemi’ne sahip Aydınlatma Ürünleri ile dileyen herkesin yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmasını sağlıyor.

Uzman ekip tarafından yürütülen AR-GE çalışmaları sonucunda, kalite standartları çerçevesinde yurtdışında üretimi yapılan ürünler, TURKWATT ve TURKSUN markaları altında kullanıcının beğenisine sunuluyor.

Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri
Rüzgar Türbini Nedir?

Rüzgar türbini, rüzgârdaki kinetik enerjiyi önce mekanik enerjiye daha sonra da elektrik enerjisine dönüştüren sistemdir. Bir rüzgâr türbini genel olarak kule, jeneratör, hız dönüştürücüleri (dişli kutusu), elektrik-elektronik elemanlar ve pervaneden oluşur. Rüzgârın kinetik enerjisi rotorda mekanik enerjiye çevrilir. Rotor milinin devir hareketi hızlandırılarak gövdedeki jeneratöre aktarılır.

Jeneratörden elde edilen elektrik enerjisi aküler vasıtasıyla depolanarak veya doğrudan alıcılara ulaştırılır. Küçük güçlü rüzgâr türbinleri ise doğru akım üretirler daha sonra ise invertör vasıtasıyla alternatif akıma çevrilirler.

Rüzgar Enerjisinin Avantajları Nedir?
• Temiz Enerji Kaynağıdır. Atmosfere zararlı CO2 ve nitrojen gazları salınımı yoktur.
• İstenilen kapasitelerde kurulumu yapılabilir.
• Estetik bir görünüm sağlar.
• Çevreye zarar vermez, atık madde üretmez.
• Bireysel ve Ülkesel ekonomiye katkı sağlar.
• Artan petrol fiyatları veya aniden ortaya çıkan başka maliyetleri olmadığından vergi artırımı olarak vatandaşa yük olmazlar.
• Ömrünü tamamlamış rüzgâr türbinlerinin söküm maliyetleri yoktur. Çünkü sökülen türbinlerin hurda değeri söküm maliyetlerini kolayca karşılamaktadır. Bu santrallerin ömürlerini tamamlamasından sonra türbinlerin kullanıldığı alan eski haline kolayca getirilebilmektedir.
• Sonlu fosil kaynakların kullanımın azaltmak ve bugünkü enerji üretim kaynaklarına destek olur.
• Kurulumu kolaydır.
• Düşük bakım maliyetlidirler.

Rüzgar Türbini kurmak için kanunen bir engel var mıdır?
Hayır, yeni çıkan kanun gereği, 500kW a kadar olan yatırımlarınızda, EPDK’ ya lisans için başvurmadan rüzgâr türbininizi yapabilirsiniz.

Rüzgar türbinleri nerede kullanılabilir?
Küçük Türbinler, genellikle şebekenin olmadığı ya da ulaştırmanın ekonomik olmadığı, ya da sorunlu olduğu yerlerde uygulanır. Şehir dışı yerleşimler, çiftlik evleri, telekomünikasyon aktarıcıları, radyo ve orman kuleleri, askeri tesisler, demiryolu sinyalizasyonu, otobanların aydınlatılması, balık çiftlikleri, seralar, maden ocakları, deniz vasıtaları ve bazı fabrikalarda küçük türbinler oldukça uygun kullanım alanları bulmaktadır.

Rüzgar esmediği zamanlarda ne olacak?
Sisteme yerleştirilen aküler sayesinde rüzgâr kesilse dahi belli bir süre zarfında aküler sisteme besleme yapacaktır ve rüzgâr tekrar gelene kadar görevini sürdürecektir.
Hibrid sistem (solar panel+rüzgâr türbini) yapılması durumunda ise rüzgâr dursa bile güneş panellerinin ürettiği enerji yapınıza yeterli olacaktır.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

BREEAM’in Zirvesindeki Ofis Binası: ‘7 More London Riverside’

Londra'nın Southbank semtinde inşa edilmekte olan '7 More London Riverside' adlı ofis binası, tamamlandığında, üst düzey (outstanding) BREEAM derecesine sahip üç yapıdan biri olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir