1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

KİPTAŞ, İstanbul’daki İşlerden Yurt Dışına Açılamıyor

KİPTAŞ, İstanbul’daki İşlerden Yurt Dışına Açılamıyor KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, çok teklif olmasına rağmen İstanbul’daki işlerden yurt dışına açılamadıklarını belirterek, ”Belki önümüzdeki dönemde İran’da, Irak’ta, Suriye’de know-how şeklinde çalışmalarımız olabilir.” dedi.

Yıldırım, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ”Küçük İstanbul Buluşmaları”nda Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya gelerek mesleki tecrübelerini paylaştı.

Her zaman büyük bir şantiyesi olmasını hayal ettiğini dile getiren Yıldırım, bu hayalini KİPTAŞ’ta yaşadığını ifade ederek, öğrencilere hayallerini büyük tutmalarını tavsiye etti. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan İsmet Yıldırım, KİPTAŞ olarak 55 bin konut yaptıklarını anımsattı.

Yıldırım, en önemli projelerinin şu anda üzerinde çalıştıkları Süleymaniye Projesi olduğunu kaydederek, ”Bu projenin etrafında çok kötü bir yapılaşma var. Orada sahile kadar tarihi eserlere yenileme projesi yapıyoruz. Yeni bir mahalle kuruyoruz. KİPTAŞ’taki tüm projeler bir tarafa, Süleymaniye Projesi bir tarafa” dedi.

KİPTAŞ olarak yurt dışına açılmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

”Çok teklif olmasına rağmen, İstanbul’daki işlerden yurt dışına açılmayı yapmadık, yapamadık. Belki önümüzdeki dönemde İran’da, Irak’ta, Suriye’de know-how şeklinde olabilir. Bu yönde çalışmalarımız var.”

Yıldırım, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinde KİPTAŞ’ın katkısının olup olmadığına ilişkin olarak da, 2010’un bir sembol ve başlangıç olduğunu, daha çok güzel işler yapacaklarını belirtti.

İstanbul’un tarihi dokusunun yeniden ele alındığını, eski eserlerin onarıldığını, Topkapı Sarayı’nın büyük bir kısmında yenileme çalışmaları bulunduğunu anlatan Yıldırım, ”Türkiye çapında 4 bin eski eser yeniden onarılıyor ve hayata kazandırılıyor” şeklinde konuştu. (AA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TSK: 134 Karakolun İnşaatı Devam Ediyor

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, zaman zaman karakolların silah, teçhizat ve imkânları açısından yetersiz olduğu şeklinde yapılan değerlendirmelerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını belirterek, halen iç güvenlik harekatının yürütüldüğü bölgede, 134 karakolun inşaatının devam ettiğini bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir