1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Konya Bilim Merkezi Örnek Olacak

konya bilim merkezi, bilim merkezi, bilim merkezi projesi, konya bilim merkezi projesi, konya bilim, konya proje, konya bilim merkezi projeleri, türkiyenin ilk bilimsel merkezi türkiye bilimsel merkez, konya bilim merkezi mimari, mimari tasarım, bilim merkezi mimari tasarım, konya bilim merkezi mimari tasarım, kto karatay üniversitesi, konya mevlana üniversitesi, Konya Bilim Merkezi Örnek Olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi – TÜBİTAK işbirliği ile Konya’da yapılacak olan ve projesi tamamlanan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin son durumu hakkında Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine bilgi verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı toplantısı öncesi yapılan sunumda, Konya Bilim Merkezi’nin mimari özellikleri ve gelinen nokta sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nin Konya’da sembol bir mimari tasarımla örnek olması için gayret gösterildiğini belirterek, çok özgün bir yapının ortaya çıktığını söyledi. Konya Bilim Merkezi’nin bundan sonra yapılacak bilim merkezlerine de örnek olacağını kaydeden Başkan Akyürek, proje çalışmaları büyük oranda sonuçlanan merkezin yapım ihalesine önümüzdeki aylarda çıkılacağını, merkezin 2 yılda tamamlanacağını vurguladı.

Bilgi Hareketliliği Oluşturacak
Konya Bilim Merkezi’nin kültür turizminin yanında bilim turizmi ve bilgi hareketliliği de oluşturacağını, Konya’nın yeni çekim merkezi olacağını belirten Başkan Akyürek, “Bildiğiniz gibi yeni açılacak üniversitelerle Konya bir üniversiteler şehri oldu. KTO Karatay ve Mevlana üniversitelerinin yanında devlet üniversitesi olarak Konya Üniversitesi’nin kurulması YÖK Genel Kurulu’ndan geçti. Böylece, 100 binin çok üzerine çıkacak olan üniversite öğrencilerinin ve 10 binin üzerine çıkacak öğretim üyelerinin, bilim insanlarının istifade edebileceği bir bilim parkı oluşturuluyor. Yapımı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve TÜBİTAK’ın sergiler için harcayacağı bedel hariç yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak Konya Bilim Merkezi; laboratuarları, atölyeleri, sergi salonları ve müzesi ile Konya’da bilimin gelişmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

Konya Bilim Merkezi’nde proje aşamasındaki işbirliği yapımı tamamlandıktan sonra da sürdürülecek. Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere Konya’daki önde gelen kuruluşlarla birlikte yönetilecek.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ekolojik Evler Dünyanın Geleceğini Kurtaracak

Ekolojik evler ve doğaya dost yapı uygulamaları insanlığın geleceğini kurtarmak için yaygınlaşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir