1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Küçük Tate Modern, Olimpiyatlara Yetiştirilecek

Londra’nın Southbank semtindeki eski elektrik santralinin dönüşümüyle vücut bulan Tate Modern beklenenden fazla ziyaretçi çekince, müze alanının genişletilmesi için düğmeye basıldı. Ana yapının mimarları Herzog & de Meuron’un tasarımı olan 508 milyon liralık ek binanın inşaatına 2010’la birlikte başlandı. Gelişim projesinin, 2012 Olimpiyat Oyunlarına kadar yetiştirilmesi planlanıyor.

Küçük Tate Modern, Olimpiyatlara Yetiştirilecek

Ek binanın önceki cam tasarımı
Herzog & de Meuron’un cam basamaklı piramid veya zigurat şeklinde kurguladığı orijinal tasarımın, eski santral yapısıyla uyum göstermeyeceği gerekçesiyle revize edilmesi istenmişti. Proje genelinde emsalin düşürüldüğü, geniş cam bölümlerin delikli tuğla ve pencere kafesi ile değiştirildiği revizyon projesiyle Mart 2009’da imar izni alındı.

Yakın dönemde, Richard Rogers’ın Londra tasarım danışma heyetindeki yerine Tate’in müdürü Nicholas Serota’yı atayan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, projenin ilk etabını Ocak 2010 itibariyle başlattı.

İşe, eski elektrik santralinden kalma 3 yeraltı petrol tankının iç mekânını, sergi ve performans alanına dönüştürmekle başlandı. Öte yandan, yapının Türbin Salonu’nun mevcut temelini güçlendirecek olan ve 25 metre derine inen, 185 temel kazığının yerleştirilmesi çalışmaları da devam ediyor. İlk etapta uygulanacak diğer bir çalışma ise, zeminde yayılmaya olanak sağlamak için Tate Modern’ın güneyinde yıkımların gerçekleştirilmesi.

Küçük Tate Modern, Olimpiyatlara Yetiştirilecek

Özetle, gelişim projesinde yayılım ana yapının güneyinde kalan 3 alana doğru gerçekleşecek:

– EDF Energy’nin artık kullanmadığı bölge
– Eski elektrik santraline ait kullanılmayan 3 geniş yeraltı petrol tankı
– Petrol bidonlarının üzerine inşa edilecek yeni ek bina

Londra’nın evsahipliği yapacağı 2012 Olimpiyat Oyunlarına kadar tamamlanması planlanan ek bina ile; galeriler için 5000, eğitim programı içinse 1300 metrekarelik alan yaratılmış olacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Delibeyoğlu Konağı Restore Edilecek!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yer alan Delibeyoğlu Konağı restore edilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir