1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Liman Tamam Bekle Bizi Samos

Liman Tamam Bekle Bizi Samos

Türkiye’nin Yavaş Şehir unvanlı ilk ilçesi Seferihisar, yaz sezonuna hazırlanıyor. Yapımı tamamlanma noktasına gelen Sığacık Yat Limanı’nın, Mayıs ayı içinde açılacak olması yüzleri güldürdü.

DOĞAL güzellikleri ve tarihi yapısı ile Türkiye’nin Yavaş Şehir unvanlı ilk ilçesi olan Seferihisar’ın Sığacık Köyünde yapımı sürdürülen Yat Limanı Projesi nihayet tamamlanma noktasına geldi. Kolin Grubu’nun, yap- işlet modeli ile inşaat çalışmalarını yürüttüğü ve aynı anda 400 yat barındırma kapasitesine sahip olan limanın, Mayıs ayı içinde hizmete açılacağı belirtildi. Fiziki ve teknik özellikleri ile Avrupa’nın önemli yat limanları arasına girmesine kesin gözüyle bakılan Sığacık Yat Limanı, yaklaşan yaz sezonu öncesi ilçenin turizm beklentilerini de yükseltti.

SEFERİHİSAR KAZANACAK
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sığacık Yat Limanı sayesinde, ilçenin turizm potansiyelinin Avrupa standartlarına yükseleceğini söyledi. Denizde 400, karada 100 tekne ve yat barındırma kapasiteli marinayı, Seferihisar’ın ulusal ve uluslar arası yat seferleri için büyük bir açılım olarak gördüklerini belirten Soyer “Yaz sezonu öncesi faaliyete geçecek olan Yat Limanı Projesi, Sığacık’ın turizmdeki gücünü de artıracak. Limanın, turizm sektörüne sağlayacağı katkıların yanı sıra, liman içinde inşa edilen kafeterya, restoranlar ve diğer sosyal tesisler de vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek. Yaratılacak olan istihdam sayesinde ilçe ekonomisi de gelişecek. Limana demir atan gemilerle kente inecek olan turistler, esnafımızın yüzünü güldürecek. Seferihisar’a ticari zenginlik gelecek” dedi.

SAMOS SEFERLERİ
Yavaş Şehir unvanını aldıktan sonra sorumluluklarının daha da arttığına dikkat çeken Başkan Soyer, yaz sezonunda hayata geçirecekleri önemli bir projenin daha müjdesini verdi. Soyer “Yat Limanı ile ilçenin turizm sektörüne ivme kazandıracak olan Sığacık’tan, Yunanistan’ın Samos Adası’na düzenlemeyi planladığımız feribot seferleri için de geri sayımı başlattık. Turların işletmesi konusunda bazı firmalarla görüşme halindeyiz. İlk sefer Haziran ayı sonunda yapılacak. Her iki ülke arasında yoğun bir turist akışı sağlanacak. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, 4 milyon nüfuslu İzmir pazarını kaçırmamak için vizeler konusunda da kolaylık sağlayacak. Onlar da en az bizim kadar istekli. Öncelikle Samos’a seferler başlayacak. Ardından diğer Yunan adalarını seferlere dahil edeceğiz. Seferlerin başlamasıyla, pazar alanlarımızı Yunan turistlere göre yeniden şekillendireceğiz. Yunan adalarına, İzmir’den en kolay ulaşımın sağlandığı Sığacık, bu yönüyle de turizmde çağ atlayacak” diye konuştu. Turizmde Avrupa pazarlarına açılmanın kaçınılmaz olduğunu belirten Soyer, yerli turisti de hiçbir zaman ihmal etmediklerini sözlerine ekledi ve dengeleyici açılımlar yapacaklarını belirtti.

Limanda neler var
Yakında yerli yabancı tekne sahiplerine hizmet vermeye başlayacak yat limanında yat kabul- idari bina, rent a car, süper market binası, tenis kortu, voleybol sahası, spor merkezi ve hizmet alanı binası, sağlık merkezi, butik dükkan grubu, restoran, festival alanı, kafeterya- bar, yat ve yelken kulübü, köprü, trafo-jeneratör ve temiz su deposu, teknik yönetim binası, marina depo ve atölyesi, bakım atölyeleri, hangar, su arıtma tesisi, kule, gümrük binası, akaryakıt istasyonu, çekek alanı, 207 araçlık açık otopark, kanal içi iskele, servis yolu yer alacak.

Can ÖZLÜ/ İZMİR, (DHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir