1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Marmaray İşçilerinden Oturma Eylemi

gama inşaat,marmaray,marmaray ana yüklenici firma,marmaray ana yüklenici firma gama,marmaray ana yüklenici firma nurol,marmaray ana yüklenici firma taisei,marmaray işçileri,marmaray projesi,marmaray projesi nurol inşaat,marmaray projesi polat inşaat,marmaray şantiyesi,nurol inşat,polat inşaat,sektör,taisei, Marmaray İşçilerinden Oturma Eylemi

Maaşlarına zam yapılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi istemiyle bir ayı aşkın süredir iş bırakma eylemi yapan Marmaray projesinde çalışan bir grup işçi, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

Üsküdar’daki Demiryolları, Limanlar, Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü DLH Marmaray Bölge Müdürlüğü önünde toplanan işçiler, “Ücretlerimizin yükseltilmesi ve çalışma haklarımızın düzeltilmesi için direnişteyiz” yazılı pankart açarak, çeşitli sloganlar attı.
Grup adına basın açıklaması yapan işçi Aydın Erhan, iş bırakma eyleminde bir ayı geride bıraktıklarını ifade ederek, çok haklı ve onurlu bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

Erhan, Polat Deniz inşaat şirketinde çalıştıklarını ve 4 yıldır da işçilerin işverenle sorun yaşadıklarını savunarak, “Sormak istiyoruz, devletin projesi olan bir işte işçilerin sigortaları nasıl eksik yatırılır? Ücretleri sürekli nasıl geciktirilir? Günlerdir bunu dile getirmemize rağmen sorunların çözülmesi için hiçbir somut adım atılmamıştır” dedi.

Basın açıklamasının ardından işçiler, oturma eylemi yaptı. Bazı işçilerin eyleme çocuklarıyla geldiği görüldü.

Yaklaşık üç saat eylem yapan işçiler daha sonra dağıldı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Marmaray, Ek Hatlarla Atatürk ve Sabiha Gökçen’e Bağlanacak

Marmaray projesi 13 milyona yaklaşan nüfusu, 2,5 milyon araç sayısı ile İstanbul'un en büyük problemi olan ulaşımın çözülmesine önemli katkı sağlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir