1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Mermer İhracatçısı Çin Seferine Hazır

EGE İhracatçı Birlikleri (EİB), 2009 yılında 265 milyon dolarla en fazla doğaltaş ihraç ettiğimiz ülke konumuna yükselen Çin Halk Cumhuriyetine’ne, doğaltaş ihracatçıları ile çıkartma yapmaya hazırlanıyor. 6-9 Nisan 2010 tarihleri arasında Şanghay şehrinde düzenlenecek olan Stonetech 2010, 17. Çin Uluslararası Doğaltaş ve İşleme Teknolojileri Fuarı’nda en büyük pavyonda Türk doğaltaş ihracatçıları, ürünlerini beğeniye sunacak.

En büyük katılımcı
Fuarın Türkiye ulusal katılımını organize eden EİB’in Genel Sekreteri Sezmen Alper, Çin’in küresel mali krizden etkilenmeyen nadir ülkelerden biri olduğunu ve çok büyük çaplı altyapı yatırımları gerçekleştirdiklerini belirtti. Alper, Çin ve Uzakdoğu ülkelerine doğaltaş ihracatını artırabilmek için bu fuarın önemli fırsat olduğunu söyledi.

Alper, Türkiye’nin fuarın en büyük katılımcısı olduğunu ve ziyaret eden alıcıların özellikle Türk pavyonuna yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

FİRMALARA DAVET
Çin’in dünyanın en önemli doğal taş tüketim ve üretim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak dünya doğaltaş kaynaklarının yüzde 40’ına sahip olan ülkemizin Çin doğaltaş pazarındaki yerini sağlamlaştırmasının önemine değinen Alper, fuara katılmak ve bilgi için 0(232)488 60 00 numaralı telefon veya fuarlar@eib.org.tr e-posta adresinden Ege İhracatçı Birlikleri Fuarlar Şubesi ile temasa geçilebileceğini söyledi.

Hindistan’dan yatırım çağrısı
HİNDİSTAN Türkiye Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, İzmir Fahri Konsolosu Turgut Koyuncuoğlu ile birlikte ziyaret ettiği meslek odalarında, daha fazla işbirliği yapılmasını istedi. Büyükelçi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar’la yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Hindistan’a olan ihracatının artması ve iki ülke arasındaki dış ticaret dengesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Hindistan’ın Türkiye’den daha fazla ihracat beklediğini belirten Büyükelçi Jassal, ülkesinin önümüzdeki dönemde 500 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını ifade ederek, “İnşaat alanında Türkiye’nin güzel bir ünü var. Bu konuda işbirliği yapabiliriz” diye konuştu. EBSO Başkanı Yorgancılar ile İTO Başkanı Demirtaş da, Hintli yatırımcıları İzmir’e davet etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Delibeyoğlu Konağı Restore Edilecek!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yer alan Delibeyoğlu Konağı restore edilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir