1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Osmaniye’de Dev Yatırım

Osmaniye'de Dev Yatırım

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 1 milyar dolar tutarında harcamayla kurulan ve aralık ayında devreye giren yıllık 2 milyon ton üretim kapasiteli Tosçelik Yassı ve Yapısal Çelik üretim tesisinde, 2 bin 500 kişinin istihdam edildiği bildirildi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, demirçelik sektöründe bugüne kadar büyük başarılara imza attıklarını belirterek, İskenderun, İzmir ve İzmit’teki tesislerinin ardından Türkiye’nin ilk yassı çelik tesisini Osmaniye OSB’de kurarak ülke ekonomisine kazandırdıklarını söyledi.

Tosyalı, 2008’in son çeyreğinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan global kriz nedeniyle yatırımların durma noktasına geldiği bir dönemde, holding olarak yatırımlarına tüm hızıyla devam ettiklerini bildirdi.

Nisan 2008’de temelini attıklarını tesisi 1 milyar dolarlık yatırımla tamamlayarak geçen yılın aralık ayından itibaren üretime geçirdiklerini anlatan Tosyalı, şöyle konuştu:

“1 milyar dolar tutarında harcamayla kurulan yıllık 2 milyon ton kapasiteli tesisimiz, çelik üretiminde Türkiye’de 5. sırada yer alıyor

En son üretim teknolojileriyle inşa edilen ve yapısal çelikten yassı çeliğe kadar tüm ürünleri tek bir tesiste üretecek olan Tosçelik, iç pazarın yanı sıra çevre ülkelere de büyük oranda ihracat yapacak. Yurt dışından ithal edilen yassı çeliğin Türkiye’de üretilmesine imkan sağlayan tesis bu yıldan itibaren Türkiye’nin cari açığını 1 milyar dolar düşürecek.”

Tosyalı, inşaat ve montaj çalışmaları ile Osmaniye ve çevresine büyük bir hareketlilik getiren Tosçelik’de 2 bin 500 kişinin istihdam edildiğini sözlerine ekledi.

Bu arada, tesisin resmi açılışının ise 6 Şubat Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çelik Yapılar Kitabı Tanıtım

Çelik Yapılar kitabı tanıtım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir