1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Suriye, Gecekonduyla Mücadelede TOKİ’yi Örnek Alacak

Suriye, Gecekonduyla Mücadelede TOKİ'yi Örnek Alacak

Türkiye’de bir süredir resmi temaslarda bulunan Suriye İmar ve İskan Bakanı Omar İbrahim Galaowngi, dün (21 Nisan) TOKİ’yi ziyaret etti. Türkiye temaslarının son gününde TOKİ’yi ziyaret eden Suriyeli Bakan Galaowngi, Başkan Erdoğan Bayraktar ile görüşmesi sırasında, ”TOKİ’nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini” ifade etti.

TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, görüşmede, gecekonduyla mücadele ile alt gelir grubuna konut yapımı konularında TOKİ’nin bilgi birikiminden yararlanmak istediklerini anlatan konuk Bakan, Suriye’de TOKİ benzeri iki kuruluşun bulunduğuna belirterek, şunları söyledi:

”TOKİ’yi örnek alarak bu iki kurum aracılığıyla toplu konut hamlesi başlatmak istiyoruz. Türk müteahhitlerinin yaptığı işleri hız ve sağlamlık açısından çok beğeniyoruz. Suriye’de yapılacak toplu konut seferberliğini Türk müteahhitlerle birlikte yürütmek istiyoruz.”

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise konuk heyete, Türkiye’de yaptıkları toplu konut çalışmaları hakkında bilgi verirken, gecekondu dönüşüm, alt gelir ve yoksul grubu konutlar ile diğer toplu konut çalışmaları için ”siyasi desteğin sağlanması, bürokrasinin azaltılması, vatandaşların ikna edilerek projelere desteğinin sağlanması ve kurumların çok çalışması” gerektiğini anlattı.

Vatandaşın kurumlara güveninin son derece önemli olduğuna işaret eden Bayraktar, ”Devlet olarak verdiğiniz sözleri zamanında yerine getirirseniz vatandaşın direnciyle karşılaşmak yerine desteğini görürsünüz” görüşünü dile getirdi.

”Gecekonduyla mücadelede Türkiye örnek alınacak”

Suriye, Gecekonduyla Mücadelede TOKİ'yi Örnek Alacak

Suriyeli heyet, daha sonra, TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gül Deliktaş ile birlikte Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi (Protokol Yolu) hakkında bilgi almak üzere çalışmaları yürüten TOBAŞ Genel Müdürlüğü’ne gitti. TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuk heyete bilgi verdi.

Daha sonra şantiye sahasını gezen Suriye İmar ve İskan Bakanı Galaowngi, gecekondu bölgesinde yükselen modern konutları yerinde gördü.

Galaowngi, yakın zamana kadar gecekondularla kaplı bölgenin yeni halini beğendiğini belirtirken, ”Suriye’de büyük bir gecekondu dönüşüm projesi başlatacağız. Bu projeleri hayata geçirirken her aşamasında Kuzey Ankara Projesi’ni bire bir örnek alacağız” dedi.

Suriye İmar ve İskan Bakanı Omar İbrahim Galaowngi, 19 Nisan’dan beri Türkiye’de temaslarda bulunuyor. (AA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dar Gelirlilere Konut İçin Arsa Desteği Verdik

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, portföylerinde yer alan gayrimenkullere ilişkin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir