1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Tapu Dairelerinde Sıra Eziyeti Bitiyor!

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, tapu işlemlerinde ‘on-line işlem’ uygulamasını hayata geçirdi. Gayrimenkuller üzerinden tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak sistem birçok mağduriyetinde önüne geçecek.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün tapu işlemlerini hızlı, kolay ve daha güvenli bir şekilde yürütmek için hazırladığı ‘online işlem’ uygulaması başladı. Gayrimenkuller üzerinden tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak sistem İstanbul, Ankara, İzmir, Hakkari ve Bitlis’in de aralarında bulunduğu 24 ilde hizmete girdi. Uygulamanın özellikle en yoğun konut alanlarının yer aldığı İstanbul’da etkin olarak kullanılacağı düşünülüyor.

KOLAY, HIZLI VE GÜVENİLİR

Yeni sisteme göre, başvurusunu internetten yapan vatandaşa randevu tarihi ve saati cep telefonuna kısa mesajla gönderiliyor. Mesajdaki gün ve saatte Tapu’ya giden vatandaş da işlemlerini beklemeden hallediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Sistemi’nin (TAKBİS) ülke geneline yaygınlaşması on-line başvuru uygulamasını beraberinde getirdi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in talimat ve takibinde hizmete giren proje, şimdilik 24 ilin 117 ilçesini kapsıyor. Online başvuru sistemi yıllardır vatandaşların kapısında günlerce işlem yapmak için beklediği Tapu Sicil Müdürlükleri’ni kolay, hızlı ve güvenli hizmete kavuşturuyor.

CEP TELEFONUNA SMS İLE BİLDİRİM

Sistem şöyle çalışıyor: Tapuda işlem yapmak isteyen vatandaş www.tkgm.gov.tr adresine girerek ana sayfadaki online başvuru bölümünü tıklıyor. Ekrana kimlik ve iletişim bilgilerini giren vatandaş, sırasıyla hangi işlemi yapmak istediğini (satış, kat irtifakı tesisi, düzeltme, ipotek, bağış vs.) seçiyor, ardından işlem yapmak istediği gayrimenkul bilgilerini sisteme kaydediyor. Bilgileri giren vatandaşın başvurusu tamamlanmış oluyor. Müdürlüklerin işlem durumunu sürekli takip eden TAKBİS sistemi ise vatandaşa işlemini yaptırması için en uygun tarih ve saati otomatik olarak belirliyor. TAKBİS aracılığıyla belirlenen randevu tarihi ve saati vatandaşın tercihine göre mail ya da SMS yoluyla kendisine bildiriliyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinden, yapacağı işlem için gerekli evrakları öğrenen vatandaş, günü ve saatinde Tapu Sicil Müdürlüğü’ne giderek işlemini gerçekleştiriyor. İşlem için gerekli tarih ve saatte gelmeyen vatandaşın ise randevusu iptal oluyor.

BİLGİLER E-DEVLET KAPISINDA

Vatandaşın yaşadığı sıkıntıları ve uzun işlem sürelerinin ortadan kaldırılması için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki müdürlüklerde bir dizi önlem alındı. Önce buraların fiziki yapısını iyileştiren Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, memurların üzerindeki iş yükünü azaltmak için kadrosunu önemli bir oranda genç memurlarla takviye yaptı. TAKBİS projesi başlatıldı ve bir çok ilde altyapı tamamlandı. Tapu Müdürlükleri’nde sıramatik uygulamasıyla devam eden düzenlemeler ‘e-devlet’ uygulamasının hayata geçmesiyle online ortama taşındı. Kimlik numarasıyla E-devlet uygulamasına giren vatandaşın tapu ve harç bilgilerini bu yöntemle öğrenmesine imkan tanındı. Vatandaşlar onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresinden sisteme giriş yapıyor.

Cihan / Star

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Deprem Bölgesi Erzurum’da Yapı Eğitimi

Deprem Bölgesi Erzurum'da Yapı Eğitimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir