1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ 10 Daireyi Satışa Çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Kütahya’nın İnköy mevkisinde yaptırılan konutlardan 10’u satışa çıkarıldı.
Alınan bilgiye göre, 3. etap toplu konut uygulaması kapsamında 4 blokta bulunan 10 daire, ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme imkanı ile açık satışa sunuldu.

TOKİ 10 daireyi satışa çıkardı

Satış işlemleri Türkiye Halk Bankası AŞ aracılığıyla yürütülecek ve temerküz şube bankanın Kütahya Merkez Şubesi olacak konutların başvuruları, 11 Ocak?31 Mart tarihleri arasında bankanın yetkili şubeleri tarafından kabul edilecek.

Konut seçimini yapan alıcılar, tercih ettikleri konutun satış bedelinin yüzde 10, yüzde 25 ya da yüzde 40’ı oranındaki peşinat miktarını 11 Ocak?31 Mart arasında banka şubesine yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesini imzalayacak.

Borcun kalanı, tercih edilen peşinat miktarına göre yüzde 15 peşinat oranı için 96 ay, yüzde 25 peşinat oranı için 108 ay (yüzde 10 indirim) ve yüzde 40 peşinat oranı için 120 ay (yüzde 15 indirim) süresince aylık taksitler halinde ödenecek. Konutun peşin alınması halinde yüzde 25 indirim uygulanacak. Yürütülen kampanya çerçevesinde devlet memurları 180 ay vadeyle konut satın alabilecek.
Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak idarece belirlenecek oranda artırılacak. İlk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış bu yılın temmuz ayından itibaren başlatılacak.

Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu gereğince konut bedelinin yüzde 1’i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecek.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Dar Gelirlilere Konut İçin Arsa Desteği Verdik

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, portföylerinde yer alan gayrimenkullere ilişkin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir