1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak 8 konutu almak isteyen 8 kişi, Ziraat Bankası önünde 24 saat nöbet tutuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TOKİ tarafından Bilecik’te alt gelir grubu için yaptırılan 128 konutluk projeye ilave edilen 8 adet 2 1, 79 metrekarelik konutlar, 23 Şubat-31 Mart tarihleri arasında kurasız, başvuru önceliğine göre satışa sunulacak.

TOKİ’nin satış duyurusundan haberdar olanlar 15 Şubat’ta Ziraat Bankası önünde toplanmaya başladı. Burada toplananlardan 8 kişi, aralarında liste yaparak sıralarını kaybetmemek için 24 saat beklemeye başladı.

Konut almak için sıra bekleyenlerden Soner Sakin, TOKİ’nin 23 Şubat’ta 8 dire satış yapacağını duyduklarını ve önceki gün akşam Ziraat Bankası’nın önüne geldiklerini kaydetti.

Ziraat Bankası yetkililerinden koşulları uyan ilk 8 müracaatçının TOKİ konutlarından alabileceğini öğrendiklerini anlatan Sakin, şöyle konuştu:”Bekleyen ilk 8 kişinin 23 Şubat’ta hak sahibi olacağını teyit edince buraya gelenler arasında sıra yaptık. 8 kişi sırada bekliyoruz şu anda. Evimiz yok, kiracıyız. Taksit miktarları olan 260 lira kira fiyatları kadar. Hepimiz asgari ücretle çalışıyoruz. Beklemeye karar veren 8 kişinin başka türlü ev sahibi olma imkanı yok. Ancak burada beklerken ikinci gün banka yetkilileri bu satışların bütün Ziraat Bankalarının şubelerinden yapılabileceğini söylediler. Biz de bilmiyoruz ne olacağını, şansımıza bekliyoruz.”

Sırada bekleyen Zeynel Boy da aralarında liste yaptıklarını, bazı arkadaşlarının soğuğa dayanamayıp evlerine gittiklerini, onların yerine yeni gelenlerin olduğunu belirterek, şunları söyledi:”Şu anda eksi 5 derecede 8 kişi burada bekliyoruz. Normal koşullarda ev sahibi olmam imkansız. Ancak TOKİ’nin verdiği bu imkanlarla ev sahibi olabilirim. Asgari ücretle çalışıyorum. Başka bir yerden gelirim yok. Ancak TOKİ’den ev alabiliriz. 3 çocuğum var, evim kira. 2 gündür buradayız. 23 Şubat sabahına kadar burada bekleyeceğiz.”

Söz konusu konutlar yaklaşık 54 bin liradan satışa sunulacak. 6 bin 445 lirası peşin, geri kalanı ise 263 lira olarak 180 ay taksitle ödenecek.

AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Almak İsteyenlere İndirim Fuarda Yapılacak

Yapı ve emlak sektörünün liderleri, üst düzey konut ve iş merkezi projelerini 16-20 Şubat 2011 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir