1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ, Mardin’de 2 Bin 500 Beton Ev Yıkacak

TOKİ, Mardin'de 2 bin 500 beton ev yıkacak

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu proje hakkında bilgi verdi: “Proje, Mardin sit alanındaki tarihi yapıların görüntüsünü bozan beton ve moloz yapıların yıkılmasını kapsıyor. Ortaya çıkan yapıların restore edilmesi için de proje hayata geçirildi. Proje kapsamında önce kamuya ait binalar ve belediyeye ait yaklaşık 40 bina ve 20’ye yakın işyeri yıkıldı. 200’e yakın binanın da beton olan kısımlarının yıkımı gerçekleşti. Mardin sit alanındaki 2 bin 500 yapıya fiili olarak müdahale edilmesi gerekiyor. Bunların 700’ü konuttur. (Yarın) TOKİ 1400 konutun yapımı için ihaleye çıkacak. Yenişehir’de TOKİ, sit alanında oturanlar için konut yapacak. Bu konutlar iki yılda tamamlanacak. Mardin’in açık hava müzesine dönüşecek.” (aa)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ, Çalışmalarını İlçelere Kaydırıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut üretim çalışmalarını, ilçeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Türkiye genelinde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir