1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

TOKİ Mühendisleri İşsiz Bırakıyor

toki mühendis, toki mühendisleri, toki mühendisi, inşaat mühendisi, toki inşaat mühendisi, tmmob, tmmob inşaat mühendisleri odası, imo adana şubesi, toki lüks konutlar, toki alışveriş merkezi, toki cami, toki imar planı, toki, TOKİ Mühendisleri İşsiz Bırakıyor

ADANA – TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Sadi Sürenkök, İMO Adana Şubesi’nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye’de ve dünyanın geri kalmış her ülkesinde, her gün binlerce yapının hiçbir mühendislik hizmeti almadan yapılmasına devam edildiğini söyledi.

Merkezi ve yerel idarelerin ise her biri ilk ciddi depremde içerisinde yaşayanlara mezar olabilecek nitelikteki, bu tür yapıları meşrulaştırmak için bütün hünerlerini sergilemeye devam ettiğini iddia eden Sürenkök, ”Her deprem sonrasında bu acıları yaşamamak için bu döngünün kırılması gerekiyor. Bunun için de tüm meslektaşlarımıza önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

Sürenkök, Türkiye’de özelleştirmeyi savunanların, dünyada başarısını kanıtlamış inşaat sektörünün karşısına TOKİ’yi çıkarttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

”Alt gelir gruplarına 100 bin konut hedefiyle çıkılmış, konutta 500 bin sayısı aşılmış, dar gelirliye konutun yanında lüks konutlar, alışveriş merkezleri okullar camiler yapılmaya başlanmıştır. TOKİ’ye imar planı yapma yetkisi verilmiş, özel yetkilerle donatılmıştır. TOKİ, yaptığı her inşaatta serbest rekabet ilkelerini hiçe sayarak meslektaşlarımızı işsiz bırakmaktadır.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir