1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Trabzon’a Tesis Yapılması İçin TOKİ İle Protokol İmzalandı

Trabzona Tesis Yapılması İçin TOKİ İle Protokol İmzalandı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanlığının uygun görmesi halinde, yüzmenin okullara ders olarak konabileceğini bildirdi.

Bakan Özak, beraberindeki Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ile birlikte Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaret etti.

Özak, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’da 2011 yılında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile ilgili tesis çalışmalarının gayet iyi gittiğini söyledi.

Oyunlara bir yıldan biraz fazla zaman kaldığını ifade eden Özak, “4 bin yatak kapasiteli yurt yapıyoruz. Jimnastik salonu önümüzdeki ayın 21’inde ihale ediliyor. Basın merkezi ihale edildi, ama burada bir itiraz var. Bunun sonuçlanmasını bekliyoruz. Atletizm sahası ihalesi sonuçlandı, ama bu ihaleye de itiraz var. Bu itirazın da 3-4 gün içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Trabzon’a modern bir yüzme havuzu yaptıklarını belirten Özak, şöyle devam etti:
“Burada Türkiye’nin en gelişmiş yüzme havuzunu yapıyoruz. Bu havuzun üzeri açılır kapanır olacak. Trabzon’da tesis olarak çok işler yapılıyor. Bugün bütün ilçeleri gezdim. Her ilçeye bir kapalı spor salonu yapacağız. İlçelerimizden Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerinin haricinde kapalı spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı. Bu ilçelerde de arsa arıyoruz. Bulabilirsek bu ilçelere de birer salon yapmayı planlıyoruz. İlerki yıllar için her ilçede bir yüzme havuzu yapılmasını düşünüyoruz. Yüzme, Milli Eğitim Bakanlığı kabul ederse okullarda ders olarak da konulabilir.”

Trabzon’un Akyazı beldesi sahilinde yapılması planlanan tesisler için TOKİ ile bir protokol imzaladıklarını bildiren Devlet Bakanı Özak, “Şu an zemin etüdü yapılıyor. Bundan sonra dolguya başlanacak. Bir yandan stadyumun projeleri yapılıyor. Buraya 40 bin kişilik stadyum yapacağız” dedi.

Bakan Özak, Akçaabat’ın Söğütlü beldesindeki atletizm tesislerini, olimpik oyunların ardından Akçaabat Sebatspor’a vereceklerini kaydetti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir