1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye’deki Akıllı Evlerin Sayısı Artıyor

akıllı ev, ev sistemi, ev sistemleri, akıllı ev, ev otomasyonu, zeki ev, akilli bina, akilli ev, akıllı ev sistemleri, sms uzaktan kontrol, uzaktan izleme, alarm, smart, aydinlatma otomasyonu, bina otomasyonu, cctv, sms, cep telefonu, akıllı evlerde yaşam, akıllı evlerde kullanılan cihazlar

Akıllı evlerin sayısı artıyor Konutların içerisine yerleştirilen terminaller üzerinden site yönetimine yönelik aidat ve genel giderler takip edilebiliyor, dil kursu alınabiliyor, hatta anlaşmalı bir kurumun doktoruyla görüntülü olarak görüşme yapılabiliyor.

Konut projesinin özellikleri ya da hedef kitlesine göre HOMiX üzerinde yer alacak hizmetler istenildiği gibi belirlenip sistem proje bazında bütünüyle özelleştirilebiliyor. Bugün 3.500’ü aşkın konutta yer alması için hazırlık çalışmalarına başlanmış bulunan HOMiX’in 5 yıl içinde 50.000 konutta kullanılması hedefleniyor.

Türkiye’nin dört bir yanında konut projeleri hızla yükselirken, projelere değer katacak ve hayatı kolaylaştıracak bir yenilik yaşantımıza girmeye hazır. İnşaat sektörüne inovatif proje geliştirme ve uygulama hizmetleri sunan MRT Livtom, dünyanın ve Türkiye’nin ilk entegre “yaşam alanı yönetim sistemi” HOMiX’i konut projelerinde kullanıma sunuyor. HOMiX, konut projeleri için özel olarak tasarlanmış platformu aracılığıyla, modern çağın gerektirdiği akıllı yaşam konseptini evlerin içinde en kolay şekilde ulaşılabilir hale getiriyor. HOMiX, konutlara hizmet tedarik edecek çözüm ortaklarının bir araya gelmesine aracılık eden bir platform olarak benzersiz bir yapıya sahip. Bu sayede eğitimden sağlığa, güvenlikten site yönetimine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan hizmetler HOMiX aracılığıyla konutlardaki kullanıcılara ulaştırılabiliyor.

“Konutlar için yeni bir yaşam standardı” olma özelliği taşıyan HOMiX, konut projelerine hem site yönetimi hem de daire sakinleri açısından önemli avantajlar getiriyor. HOMiX, yaşam alanlarının içerisinde bulunan ve özel bir yazılımla desteklenen terminaller üzerinden çalışıyor. Site yönetimine yönelik aidat ve genel gider takibi gibi bilgiler ile site içi haberleşme duyuruları HOMiX üzerinde yer alıyor. Bunun yanı sıra sağlık, eğitim, alışveriş, güvenlik, eğlence gibi hizmetlerin de HOMiX üzerinden son kullanıcıya sunulabilmesi mümkün. Ayrıca kapsamlı asistanlık hizmetleri ve online olarak sunulabilen çok çeşitli hizmetler de HOMiX ile konutlarda erişilebilir hale geliyor. Kısacası HOMiX sayesinde evinizden çıkmadan dil kursu alabilir, anlaşmalı bir kurumun doktoruyla görüntülü olarak görüşme yapabilirsiniz.

HOMiX aracılığıyla sunulan hizmetler konut projesinin ihtiyacına göre özelleştirilebiliyor

HOMiX’te hangi hizmetlerin bulunacağı konut projesinin özellikleri ve hedef kitlesine göre şekillendiriliyor. Her bir projedeki HOMiX sistemi, yalnızca o projeye özel bir içeriğe ve özelleştirilmiş ekran yapısına sahip. Bu doğrultuda, projenin büyüklüğü ya da hitap ettiği hedef kitle ne olursa olsun, HOMiX bütünüyle farklılaştırılmış içerikler sunma avantajıyla dikkat çekiyor.

Şu ana kadar HOMiX’in 3.500’ü aşkın konutta yer alması için hazırlık çalışmalarına başlanmış bulunuyor. Bütünüyle MRT Livtom tarafından 5 yıllık yoğun bir Ar-Ge çalışmasıyla geliştirilen HOMiX’in önümüzdeki 5 yıl içerisinde 50.000 konutta yer alması hedefleniyor. Böylece HOMiX’ten yararlananların sayısının da 2015’e dek 200.000’i aşması bekleniyor.

HOMiX’i tasarlayan ve geliştiren MRT Livtom’un kurucularından İlkin Mert Küçük, projenin yüksek teknolojisine dikkat çekiyor: “Gelişen teknolojiye göre tüm platform sürekli olarak güncellenecek. HOMiX’in altyapısı ve yazılımı gibi kullanıcıya yönelik arayüzü de bütünüyle kendisine ait ve özel olarak geliştirildi. Pek çok üstün özelliğinin yanı sıra HOMiX, Türkçe dışında farklı dillerde de çalışabilecek bir arayüze sahip.”

MRT Livtom’un kurucularından Murat Döker, en basit ifadeyle HOMiX’in modern dünyada site ve tesis yönetim deneyimini kökten bir değişime uğratacağını belirtiyor: “HOMiX, site ve tesis yönetimiyle entegre çalışan bir sistem. Bu sayede binlerce insanın yaşamakta olduğu sitelerde hem yöneticilerin hem de kullanıcıların gereksinimlerini karşılamak, kaynak tasarrufu sağlayarak iş yükünü azaltmak, verimliliği artırmak, doğru ve güncel bilgiye kısa sürede ulaşabilmek mümkün hale geliyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir