1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkmenistan’da Dev İnşaat Hamlesi

Türkmenistan'da Dev İnşaat Hamlesi

Her yıl düzenlenen Yaşlılar Kurultayına katılmak üzere ülkenin kuzey eyaleti Daşoğuz;a gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, şehir merkezinde Türk şirketleri tarafından kurulan 6 ayrı tesisin açılışını yaptı.

Açılış törenlerine bakanlar kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri, milletvekiller ve ülkenin ileri gelen akil adamları katıldı.

Berdimuhamedov, ilk olarak Ekol İnşaat tarafından 30 milyon dolara kurulan Ziraat Enstitüsünün açılışını yaptı. Açılışta konuşan Berdimuhamedov, tarım sektöründe donanımlı elamanları yetiştirmek için her türlü imkan sağlandığını belirtti. Sınıfları ve laboratuvarları gezen Türkmen lider Berdimuhamedov, öğrencilerle de sohbet etti.

Toplam 15 bin metre karelik alanda kurulan kurum, 4 fakülte, 8 laboratuvar, 3 yurt, 2 lojman, spor salonu ve yüzme havuzu ile 700 yüksek öğrenim öğrencisine eğitim verecek.

Ardından Ahsen İnşaat tarafından 10,5 milyon dolara kurulan 600 öğrenci kapasiteli okulun açılışını yapan Berdimuhamedov, sınıfları gezdi.

Daha sonra kreşin açılışını gerçekleştiren Gurbangulı Berdimuhamedov, Setta şirketi tarafından kurulan anne ve çocuk sağlığı “Anne Şefkati” hastanesini hizmete açtı. Yaklaşık 13 milyon dolara kurulan hastanenin acil servisini ve yoğun bakım ünitelerini gezerek incelemelerde bulunan Berdimuhamedov, 60 yatak kapasiteli tesisten memnun kaldı.

Su sıkıntı çeken Daşoğuz şehrinin temiz su ihtiyacını karşılayacak olan “Daşoğuz Su Arıtma” tesisinin açılışını da yapan Gurbangulı Berdimuhamedov, Sehil İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Çap;tan tesis hakkında bilgi aldı. Toplam 28 milyon dolara mal olan arıtma tesisinin günde 150 bin metre küp suyu arıtarak şehre verebileceği açıklandı.

Daha sonra yine Sehil İnşaat tarafından kurulan Ruhiyat Köşkünü de hizmete açan Türkmen lider Berdimuhamedov, Türkmen kültürünü korumak ve geliştirmek için önemli bir gösteri merkezini açtıklarını kaydetti. Toplam 2800 kişilik gösteri merkezinin 20 milyon dolara kurulduğu açıklandı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, son olarak Alpsan tarafından 20 milyon dolara kurulan 10 bin seyirci kapasiteli stadyumun açılışını gerçekleştirdi.

Türk şirketleri Türkmenistan;ın imarında söz sahibi olurken, Türk müteahhitleri bugüne kadar bu ülkede 600’den fazla proje ve 17 milyar doların üstünde taahhüt üstlendi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konutta Saadet Zinciri Teorisi!

Konut piyasası 7 yıldır yükselişte… Geçen 7 yıllık süreçte konut fiyatlarının kimi noktalarda yüzde 500'e varan oranlarda artmış olması ve bu oranı körükleyecek bir enstrüman olarak kira çarpanının da 300'lere dayanması, emlak piyasasında bir “Balon veya saadet zinciri mi oluşuyor?” sorusunu akla getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir