1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Uludağ’ı Dünya Turizmine Açacak ‘Gelişim Projesi’ Görücüye Çıktı

uludağ projesi, uludağ gelişim projesi, dünya turizmi, uludağ dünya turizmi projesi, turizm projesi, uludağ milli parkı, koruma amaçlı imar planı, bursa valiliği, çevre ve orman müdürlüğü, uludağ milli park sınırları, milli park sınırları, Uludağ'ı Dünya Turizmine Açacak 'Gelişim Projesi' Görücüye Çıktı

Uludağ Milli Parkı 1. ve 2. Gelişim Bölgeleri Koruma Amaçlı İmar Planı 2. Halkın Katılımı Toplantısı, Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. İmar Planı, konunun uzmanları ve taraflarına son kez anlatılırken, itiraz ve öneriler için 10 günlük süre verildi. İtiraz ve yeni öneri sunmak isteyen otel işletmeleri ve tarafların 22 Şubat 2010 tarihine kadar gerekçeli kararları ile yazılı olarak Bursa Valiliği veya Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurması gerekiyor. Aksi takdirde bu alanda herhangi bir hak talep edilemeyecek.

Bu arada, Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce Uludağ Milli Parkı sınırları içinde kalan I. ve II. Gelişim Bölgesi için düzenlenen ‘Uludağ Milli Parkı I. ve II. Gelişim Bölgeleri Peyzaj Planlama, Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Fikir Yarışması’ sonuçlanırken, şimdi sıra projenin uygulanmasına geldi. Bu amaçla hazırlanan silüet projesi, dün ikinci kez konunun taraflarına sunularak son kez görücüye çıkarıldı. Açış konuşmaları ile başlayan toplantı, hazırlanan taslak planın sunumu ile devam etti. Daha sonra katılımcı taraflar, konu ile ilgili görüş ve önerilerini sundu.

Açış konuşmasını yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, ikinci aşama olan 5 binlik ve binlik koruma imar planları ile faaliyetlerin devam ettiğini belirterek, bu çalışmaların konunun uzmanları tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Vali Şahabettin Harput, birinci aşamanın sona erdiğini, ikinci aşamada bulunduklarını belirterek, şu bilgileri verdi: “İşini çok iyi bilen arkadaşlarımız bu işi yürütüyor. Bu bakışla Uludağ’ın yeni dönemde arzulanan şekli alması konusunda tarihî bir sürecin içindeyiz. Burada öncelikle mevcut otellerin durumu, buradaki altyapı ve sosyal tesisler, hizmet sektörü ile ilgili sorunlar, spor altyapısı ile ilgili eksiklikler gibi durumlar bu planla nihai şeklini alacak. Aynı zamanda bu planla Uludağ’da kayak yapmaya gelenler ile günübirlik gelen insanların birbirleri ile çelişen hizmet alışları da birbirinden ayrılarak her iki kesimin de ihtiyacına cevap verecek planlama çok önemli.”

Ayrıca, planla kamu tesislerinin durumunun da netleşeceğini anlatan Vali Harput, yine çevre ve doğa koruma kullanım konusuna azamî dikkat edileceğini söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç ise Uludağ’ın 1961 yılında milli park alanı içinde olduğunun ilan edildiğini hatırlatarak, bundan sonra yapılan planların bugün yetersiz kaldığını söyledi. Bu amaçla hazırlanan projelerin onaylandığını vurgulayan Prof. Yalınkılıç, şöyle konuştu: “Birinci ve ikinci bölgeler için hazırlanan gelişim projeleri bu eksikliği gidermek için hazırlandı, eminiz ki bu alanda büyük bir katkı eksikliği giderecektir. Biz Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak burada zoraki bir plan hazırlama çabasında değiliz, burası Danıştay kararı ile milli parkın içinde sayılmış ve bizde olması istenmiş. Bu nedenle biz de burada bir plan çalışması içine girdik. Bu kapsamda ihale edilen uzun devreli gelişim planı, bu kapsamda onayı gerçekleşti. Şimdi ise bu planın devreye sokulması çalışması içindeyiz.” Otel temsilcileri ise özellikle kaçak olarak yapılan kısımların yıkılması konusunda belirsizlik yaşadıklarını ve nereleri ne kadar yıkmaları konusunda bilgileri olmadığını söylediler. Ayrıca, tahsis sürelerinin bitmesine az kalan otellerin durumunun ne olacağı konusundaki endişelerini dile getiren işletme sahipleri, bu gibi sıkıntıların göz önünde bulundurulmasını istediler.

ZAMAN – E. TUNA ALATÜRK

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir