1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yatırımda Kriz Tanımayan Şehir: VAN

Yatırımda Kriz Tanımayan Şehir: VAN

VAN – OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, 1998 yılında Van-Erciş karayolu üzerinde kurulan OSB’nin, gıdadan kimyaya, inşaattan tekstile kadar çok sayıda sektörü bünyesinde barındırdığını belirtti.

Hakan, OSB’nin 12 yıllık sürede Van’a yaklaşık 20 kaliteli marka kazandırdığını vurgulayarak, markalara ait ürünlerin Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara bölgeleri ile Irak’a pazarlandığını ifade etti.

Doğu’nun en iyi OSB’si arasında yer aldıklarını, buradaki girişimcilerle gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atmaya hazırlandıklarını bildiren Hakan, ”Sanayi bölgemizde 83 firma yer alıyor. Doluluk oranı yüzde 80’dir. Üretim olarak da yüzde 60’ı geçmiş durumdayız. OSB’nin genel gidişatına baktığımızda, Türkiye genelinde iyi bir noktada olduğumuzu görmekteyiz” dedi.

SON 1.5 YILDA İLGİNÇ BİR GELİŞME YAŞANDI
Son 1.5 yılda ilginç bir gelişmenin yaşandığını vurgulayan Hakan, şunları kaydetti:

”Dünyadaki ekonomik krizin Türkiye’ye yansımalarını yaşadığımız dönemlerde, bölgemizde parsel taleplerinin yoğun şekilde arttığını gördük. Aynı paralelde, yatırımların ve üretimin de arttığını gördük. Kriz döneminde parsel ve yatırım talebinin artması çok enteresandır. Bu olay bizi de sevindirdi. Bu taleplere cevap verebilmek için sanayi bölgesinin yanında bulunan 44 hektarlık alanda, 3. etap çalışmalarını başlattık. Sanayi Bakanlığı ile iletişime geçerek buranın biran önce istihdama açılması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu etap, 70 iş yerine tahsis edilecek. Böylelikle yatırımcı taleplerimizi bu şekilde karşılamış olacağız.”

Geçmiş dönemlerde elektrik kesintileri nedeniyle yatırımcıların büyük sıkıntı yaşadığına, üretim yapamaz hale gelerek iflas ettiğine dikkati çeken Sinan Hakan, ”Elektrik sıkıntımızın önemli bir bölümünü giderdikten sonra doğalgaz çevrim santralinin buraya kurulmasını sağladık. Sanayi bölgemizin doğalgaz alt yapısını hazırladık. Kısa bir sürede doğalgaz alt yapımıza kavuştuk” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir