1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yazlık Yerine Otelde Tatil

Yazlık Yerine Otelde Tatil

Tatil beldelerinde yazlık ev kiralama alışkanlığı değişiyor. Aileler ev kiralamak yerine butik otellerde sezonluk oda, apart daire kiralayarak tatil yapmayı tercih etmeye başladı.

SAYFİYE yerlerinde evleri olmayanların sezonluk ev kiralayarak tatil yapma alışkanlığı, yerini otellerde sezonluk oda kiralamaya bıraktı. Özellikle yöntemin gideirek yayıldığı Çeşme’de villaların sezonluk kiraları 25-40 bin lira arasında değişirken, beş yıldızlı otellerde 20, butik tarzı küçük otellerde ise 10 bin lira dolayında sezonluk tatil yapmanın mümkün olduğu ortaya çıktı.

Yazlıklardan kaçış var

Sezon öncesi yazlıkta bir hafta süren temizlik, bakım, alışveriş, misafir ağırlama gibi faktörlerden yakınan ev hanımlarının otelleri tercih ettiğini belirten Ilıca Hotel Genel Müdürü Yakup Demir, önceki yıllarda yazlık amaçlı kiralanan oda oranının yüzde 2-3’ü geçmediğini, ancak şu anda otelin yüzde 15’ini yazlık ev gibi pazarlamaya başladıklarını belirtti. Çiftlikköy’den Dalyanköy’e kadar kiralık ve satılık villa sayısında artış gözlediğini kaydeden Demir, bunu da yazlıklardan kaçış olarak nitelendirdi.

KREDİLERİ ETKİLİ

Altın Yunus Genel Müdürü Tayfun Başkurt, sezon öncesinde oteldeki bütün apartların dolduğunu söyledi. Türkiye’de tatil kültürünün değiştiğine vurgu yapan Başkurt, bankaların 12 ay vade ile tatil kredisi vermesiyle tatil kültürünün değişmeye anlattı, “Orta gelir grubunda bu değişim yaşanırken, varsıl kesimde de site aidatı, havuz payı, güvenlik gideri derken villa sahibi olmakta astarın yüzünden pahalıya geldiğini farketti” dedi. Altın Yunus’ta aparatlar Haziran – Eylül arasında iki aylık 12 – 18 bin lira arasında.

ÇOK AYRI BİR ÖZELLİK

Salman Hotel işletmecisi Murat Erdoğan, önceleri villa kiralamak için gelen müşterilerinin şimdi otel fiyatlarıyla karşılaştırmalar yaptıklarını belirtti. Otellere hissedilir bir talep olduğunun altını çizen Erdoğan, “Yüzme havuzlu Salman Hotel’de iki çocuklu bir aile için odaya ek yatak koyulabiliyor. Haziran – Eylül ayları arasında oda+kahvaltı aylık fiyat 4 bin 500 lira” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir