1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yeşil Alanları İmara Açan Planlar Durduruldu

büyük şehir imar planları, uygulama  imar planı, maltepe  imar planı, nazım  imar planı, mevzi imar planı, revizyon imar planı, Yeşil Alanları İmara Açan Planlar Durduruldu

ATAKÖYLÜLER’in dernek kurup çeşitli eylemlerle protesto etttiği, yeşil alan ve yolların imara açılmasıyla ilgili iki plan Ataköy 1. Kısım’da durdu. Danıştay 6. Dairesi Ataköy Turizm Merkezi kapsamında imara açılan Ataköy 1. Kısım’daki yeşil alan ve yol niteliğindeki 75 bin metrekarelik 564 parselle ilgili hem nazım planı hem de uygulama imar planının yürütmesini durdurdu. Karar aynı ada içinde kalan, TOKİ tarafından Albatros Turizm ve Otelcilik A.Ş.’ye ihaleyle satılan, otel ve rezidans inşası için emsal değeri artırılan parseli de kapsıyor.

Danıştay’ın kararında şöyle denildi: “Olası Marmara depremi sonucu oluşacak hasar ve yıkım molozlarının imar adasının bitişiğinde yer alan ana ulaşım yollarının kapanmasına neden olacak bir risk taşıdığı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları, kamu yararına uyarlık görülmemiştir.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir