1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yurt İnşaatı Kış Dinlemiyor – Kütahya

KÜTAHYA (İHA) – Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURT-KUR) tarafından Kütahya’nın Simav ilçesine 250’si kız, 250 si erkek olmak üzere toplam 500 öğrencinin barınacağı 500 kişilik modern bir yurt binası yapılıyor.

Yurt İnşaatı Kış Dinlemiyor - Kütahya

Proje bedeli 12 milyon lira olan yurt binasını anahtar teslimi 500 günde YURT-KUR’a teslim etmeyi taahhüt eden merkezi Eskişehir’deki GÜMA İnşaat Sanayi Ticaret ve Limitet Şirketi yetkilisi Türker Şahin, verdikleri sözü yerine getirmek için kışa aldırış etmeden çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ne bağlı Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu’nda öğrenimlerini sürdüren 2 bin 400 dolayındaki öğrencinin ilçede YURT-KUR’a ait bir bina olmadığı için sağlıksız koşullarda barındıklarını görmekten büyük üzüntü duyduğu için çalışmalarını hızlandırdığını ifade eden GÜMA İnşaatın yetkilisi Türker Şahin, 500 günlük taahhütlerini biraz daha öne çekmelerinin mümkün olabileceğini kaydetti.

Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu Muradınlar kampus alanına zemin üzerine üç kat olarak yapılan yurt binasında 4’er kişilik odaların yanı sıra müzik, folklor ve spor odaları ile lokanta-kantin gibi sosyal tesisler de bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Libya Hızlı Büyüyecek Yerimizi Önceden Aldık

Açılışını geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Trablus’daki Radisson Al Mahary Oteli’ni yapan Summa Grubu ülkede 200 milyon dolarlık yatırıma imza attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir